ΗΣΑΠ: Γκράφιτι σε ιστορικά ξύλινα βαγόνια

ΗΣΑΠ: Γκράφιτι σε ιστορικά ξύλινα βαγόνια

Με γκράφιτι καλύφθηκαν ιστορικοί συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, οι οποίοι έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γκράφιτι καλύφθηκαν ιστορικοί συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, οι οποίοι έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Τα ιστορικά, ξύλινα βαγόνια του ΗΣΑΠ φυλάσσονται στο Αμαξοστάσιο του Φαλήρου και «βγαίνουν» παραδοσιακά μία φορά τον χρόνο, προκειμένου να εκτεθούν στο επιβατικό και όχι μόνο κοινό. Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και τα μέλη του Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων ζήτησαν από τη διοίκηση των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) να μεταφέρουν τα ιστορικά βαγόνια στον σταθμό του Πειραιά, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο.

ΗΣΑΠ: Γκράφιτι σε ιστορικά ξύλινα βαγόνια-1

Τα βαγόνια είναι ξύλινα, με αποτέλεσμα η φθορά από τις μπογιές να μην μπορεί να αποκατασταθεί, όπως συμβαίνει με τους σύγχρονους συρμούς. «Δεν έχουμε εικόνα πότε σημειώθηκε ο βανδαλισμός διότι επί δύο χρόνια, λόγω κορωνοϊού, δεν μπορέσαμε να εκθέσουμε στο κοινό τα βαγόνια», εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος του Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων κ. Μανώλης Φωτόπουλος.

Η «μάχη» με τις μπογιές είναι συνεχής και οι επιθέσεις συστηματικές. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και «τουριστικό» κύμα γκραφιτάδων, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα, κατόπιν σχετικής εκστρατείας μέσω κοινωνικών δικτύων. «Εχουμε πιάσει γκραφιτάδες από τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ιταλία», περιγράφει ο κ. Κοντογιάννης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι τους τελευταίους μήνες η συνδρομή της αστυνομίας στη φύλαξη των σταθμών έχει περιορίσει ελαφρώς το φαινόμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή