Τραυματισμός γιατρού ΕΣΥ από πτώση ανελκυστήρα

Τραυματισμός γιατρού ΕΣΥ από πτώση ανελκυστήρα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων και εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής και κτιριακής υποδομής τους προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών, ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Αφορμή στάθηκε ο πρόσφατος τραυματισμός γιατρού στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο από πτώση ανελκυστήρα. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στον φορειοφόρο ανελκυστήρα που εξυπηρετεί τη μετακίνηση των ασθενών στο Γ΄ κτίριο του νοσοκομείου. Οταν στον 4ο όροφο ο γιατρός επιχείρησε να βγει από την καμπίνα του ανελκυστήρα, αυτή υποχώρησε με αποτέλεσμα η οροφή της να εγκλωβίσει το αριστερό του πόδι. Ο γιατρός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κοργιαλένειο – Μπενάκειο που διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Πάντως, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, ο ανελκυστήρας είχε συντηρηθεί στις 6/03/2019, ενώ την ώρα του ατυχήματος στο Ιπποκράτειο βρισκόταν και υπάλληλος της συντηρήτριας εταιρείας. Η διοίκηση έχει ζητήσει γραπτές εξηγήσεις από τον συντηρητή, ενώ τεχνικό έλεγχο διεξάγει από χθες και Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου Ανελκυστήρων του Δήμου Αθηναίων.

Ο ΙΣΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, «τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν πλέον οριακά, με ελάχιστο προσωπικό και σοβαρές ελλείψεις, σε υλικά και εξοπλισμό. Το ατυχέστατο συμβάν δυστυχώς δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μεμονωμένο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη συντήρηση τόσο του τεχνολογικού εξοπλισμού όσο και των κτιριακών υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων. Το προσωπικό των νοσοκομείων εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, δίνοντας μάχη για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει». Για άλλο ένα περιστατικό, το οποίο έρχεται να καταδείξει τις επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή