Ο Βελόπουλος κερδίζει τον χώρο πέραν της Ν.Δ.

Ο Βελόπουλος κερδίζει τον χώρο πέραν της Ν.Δ.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίδοση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου άνω του 4%, που επιτρέπει στο συγκεκριμένο κόμμα να εκλέξει ευρωβουλευτή, ουσιαστικά επιφέρει μεγάλες ανατροπές στο φάσμα της ευρύτερης λαϊκιστικής δεξιάς και της Ακροδεξιάς σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση που σημείωσε η Χ.Α., που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, πίσω και από το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Το κόμμα του κ. Βελόπουλου ξεπέρασε το 3% στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα κατέγραψε άνω του 5% στους περισσότερους νομούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις (Σέρρες και Δράμα) η Ελληνική Λύση προσέγγισε ακόμη και το 8% των ψηφοφόρων. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης μέχρι αργά χθες το βράδυ η Ελληνική Λύση έδινε μάχη για την τρίτη θέση με τη Χρυσή Αυγή.

Σε δήλωσή του που διένειμε μέσω των λογαριασμών του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αρχίσαμε «τον δρόμο του δύσκολου έργου να αλλάξουμε την Ελλάδα». Και πρόσθεσε. «Μας κορόιδευαν, μας φίμωναν, αλλά η απάντηση ήρθε από τους Ελληνες. Κερδίσαμε. Φτάσαμε να είμαστε στις ευρωεκλογές οι νικητές. Πάμε λοιπόν για τη μητέρα των μαχών, των εθνικών εκλογών. Δεν φτάνει μία νίκη στις ευρωεκλογές. Θέλουμε μία εθνική νίκη στις εκλογές. Να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Πρώτα οι Ελληνες».

Τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στις αντιδράσεις που προκάλεσε στη Βόρεια Ελλάδα η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Βελόπουλος προέρχεται από το ΛΑΟΣ και ήταν από τα «αγαπημένα παιδιά» του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η προβολή του στο ευρύτερο κοινό κατέστη δυνατή μέσω των τηλεοπτικών εκπομπών του, πολλές από τις οποίες αναπαρήγαγαν καταφανώς ψευδείς ειδήσεις, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα των πώληση δήθεν επιστολών του Ιησού. Ενώ το κόμμα του είμαι εμφανώς προσωποπαγές.

Ευλόγως, η εμφάνιση της Ελληνικής Λύσης, που, όπως είπε και ο κ. Βελόπουλος, διεκδικεί να αυξήσει τα ποσοστά της στις εθνικές εκλογές, προκαλεί πλήγμα στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής που εμφανίζει αισθητή μείωση των ποσοστών του σε όλη την επικράτεια.

Πέρα, πάντως, από την Ελληνική Λύση, κανένα άλλο από τα κόμματα της λαϊκιστικής Δεξιάς δεν κατόρθωσε κάποια αξιόλογη επίδοση. Το ΛΑΟΣ περιοριζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ σε ποσοστά περί του 1,25%, ενώ η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη μόλις και μετά βίας καταγραφόταν στο 0,65%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή