Στίβος: «Πάγωσαν» οι επιδόσεις

Στίβος: «Πάγωσαν» οι επιδόσεις

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τη σκιά της καταγγελίας του Εμμανουήλ Καραλή επί του Δημήτρη Κυτέα, προπονητή του Κώστα Φιλιππίδη, οι δύο κορυφαίοι επικοντιστές της Ελλάδος πήραν μέρος στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Στοκχόλμης. Οι πρωταθλητές βρέθηκαν πολύ μακριά από τις επιδόσεις τους, σε έναν αγώνα όμως που, εξαιτίας της χαμηλής για την εποχή θερμοκρασίας, δεν είχε ιδιαίτερα υψηλά άλματα. Αντίστοιχη ήταν η εμφάνιση και του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε από τα 5,36, αλλά είχε τρεις άκυρες προσπάθειες. Αντίθετα, ο Εμμανουήλ Καραλής πέρασε με την πρώτη πάνω από αυτό το ύψος και… σκόνταψε στα 5,48, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση. Πρώτος αναδείχθηκε ο Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) με 5,72. Ο Αμερικανός δεν επιχείρησε στα 5,80. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η χαμηλή θερμοκρασία και ο αέρας επηρέασαν όλους τους αθλητές και μόνο τρεις υπερέβησαν τα 5,48.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ο βασικός αντίπαλος και στους άλτες. Ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος αγωνίστηκε με το θερμόμετρο να δείχνει 14 βαθμούς και τον αέρα να ξεπερνάει τα 6,0 m. Είχε καλύτερο άλμα στα 7,99 μ. στην τρίτη του προσπάθεια. Νικητής ήταν ο «ασημένιος» στο ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), ο οποίος «προσγειώθηκε» στα 8,22 μ. (1,5), επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

Στο επί κοντώ των γυναικών, το οποίο δεν ήταν στα αγωνίσματα που βαθμολογούνταν, η Ελένη Πόλακ έμεινε στο 4,15 μ. και κατετάγη 5η. Νικήτρια στο αγώνισμα ήταν η Αντζέλικα Μπένγκτσον με 4,57 μ.

• Το μήκος των ανδρών αναμένεται να προσελκύσει τα βλέμματα στη διοργάνωση «Βενιζέλεια – Χανιά» που θα διεξαχθεί στην πόλη της Κρήτης στις 9 Ιουνίου. Εκτός από τον κορυφαίο Ελληνα άλτη, τον Μίλτο Τεντόγλου, θα πάρει μέρος και ο Ουκρανός Σέρχι Νικιφόροβ, ο οποίος ήταν τρίτος στο περυσινό ευρωπαϊκό του Βερολίνου (ανοιχτός). Θα αγωνιστούν, επίσης, ο Ρώσος Ρέιλ Κουτούγιεβ, ο Φινλανδός Κρίστιαν Μπακ και ο Ουκρανός Βλάντισλαβ Μαζούρ. Ο Ουκρανός είχε πρωτεύσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα -23 του 2017. Από ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος και οι Μ. Μερτζανίδης, Ν. Καψής, Π. Μαντζουρογιάννης, Ν. Ξενικάκης και ο Αλ. Αργυρόπουλος.

• Το πανελλήνιο πρωτάθλημα -18, που ήταν να διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Ιουλίου (Τρίκαλα) εξαιτίας των εκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή