Πέφτουν οι τόνοι στους κόλπους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Πέφτουν οι τόνοι στους κόλπους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς προβλήματα υπολογίζουν στη Χαρ. Τρικούπη ότι θα κινηθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μετά τη χθεσινή συνεδρίασή της υπό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Αν και σημειώθηκαν αρκετές ενστάσεις, κυρίως για το επείγον της διαδικασίας αλλά και για τους χειρισμούς του κ. Κ. Χατζηδάκη σε μια σειρά ζητημάτων, οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η Κ.Ο. θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τους βουλευτές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον «πέμπτη φάλαγγα», ενώ προχώρησε και σε εκτενή αναφορά στην ανάγκη να στηρίξουν όλα τα στελέχη του κόμματος την προσπάθεια που κάνει η «Ελιά» ενόψει των ευρωεκλογών.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, εναντίον του κ. Χατζηδάκη κινήθηκαν οι κ. Μιχ. Κασσής, Θ. Μωραΐτης και Ν. Σηφουνάκης. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με τους βουλευτές, τονίζοντας ότι «κανείς δεν έχει μιλήσει πιο σκληρά για Χατζηδάκη και Μπαλτάκο κατ’ ιδίαν και δημοσίως όσο εγώ και ο Καρύδης». Ο κ. Μωραΐτης έκανε λόγο για «απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία», ενώ ο κ. Δ. Κρεμαστινός τόνισε ότι τάσσεται υπέρ όσων αποφάσισε η Κ.Ο., ωστόσο διατηρεί τις απόψεις του για το θέμα της λειτουργίας των φαρμακείων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι το νομοσχέδιο θα ελεγχθεί με προσοχή, προκειμένου να αποφευχθεί η εισαγωγή ρυθμίσεων εκτός συμφωνίας με τρόικα από τους υπουργούς της Ν.Δ. Απαντες έδωσαν εύσημα στον κ. Αθ. Τσαυτάρη για τους χειρισμούς οι οποίοι οδήγησαν στην απεμπλοκή στο ζήτημα του γάλακτος.

Κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος άρχισε τη χθεσινή τοποθέτησή του περιγράφοντας το πολυνομοσχέδιο ως την «τελική συμφωνία πριν από την έξοδο από την κρίση». Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν επέβαλε «καμία απόφαση και πειθαρχία σε κανένα μέτρο». Επίσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αμφισβήτηση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Κουμουνδούρου. «Εχετε δει αντιπολίτευση να γλείφει την τρόικα; Και να της λέει “φανείτε σκληροί, κύριοι της τρόικας, απέναντι στην κυβέρνηση, γιατί η κυβέρνηση λέει ψέματα”; Μην αναγνωρίζετε τα δημοσιονομικά επιτεύγματα για να έχουμε αντίπαλο. Αυτή είναι η εικόνα», είπε. Εκτίμησε, επίσης, ότι η στρατηγική «εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ κάηκε στα αποδυτήρια», ενώ επανέλαβε πως η ψήφος των ευρωεκλογών «δεν είναι χαλαρή».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από όλους τη συστράτευση στην «Ελιά», ενώ λίγο νωρίτερα είχε διευθετηθεί οριστικά ότι υποψήφιος θα είναι και ο κ. Ν. Ανδρουλάκης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου ακριβώς να τονιστεί η συμμετοχή της Χαρ. Τρικούπη στο κεντροαριστερό εγχείρημα. Εγινε γνωστό ότι επικεφαλής των επιτροπών εκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές θα είναι η κ. Φώφη Γεννηματά και ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και για τις περιφερειακές οι κ. Κ. Σκανδαλίδης και Φ. Χατζημιχάλης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή