Πήρε μαζί του και τον Ολυμπιακό

Πήρε μαζί του και τον Ολυμπιακό

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αγκαλιασμένοι» στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και στον δρόμο προς το φάιναλ φορ του Μιλάνου, συνεχίζουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Πλέον, η διεκδίκηση της τρίτης θέσης που θα ορίσει και τον αντίπαλό τους στα πλέι οφ (Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ), με μειονέκτημα έδρας (σειρά 5 αγώνων που θα κριθεί στις 3 νίκες) θα είναι το μοναδικό ζητούμενο στον «εμφύλιο» του ΣΕΦ, την επόμενη Πέμπτη. Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του και επικρατώντας της Ουνικάχα Μάλαγα (69-60) προκρίθηκε στα προημιτελικά για 9η φορά στην ιστορία του, ενώ την ίδια ώρα στη Βασκονία, η Λαμποράλ συνέτριψε με 95-73 τη Φενέρμπαχτσε και «χάρισε» την πρόκριση στον Ολυμπιακό, πριν από τον σημερινό αγώνα του με την Εφές Αναντολού.

Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα κι αν ηττηθούν από την Εφές για να κατακτήσουν την τρίτη θέση, θα πρέπει να νικήσουν τον Παναθηναϊκό με διαφορά άνω των 4 πόντων για να καλύψουν το σκορ της ήττας τους στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο. Αν νικήσουν την Εφές, θα χρειαστεί να επιβληθούν των «πρασίνων», έστω και μ’ έναν πόντο. Πέραν του γοήτρου για τη νίκη, οι «αιώνιοι» αντίπαλοι δεν είναι διατεθειμένοι να διαλέξουν αντίπαλο και στοχεύουν στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, ενώ η συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας τους, αποτελεί μία ακόμα επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ.

Τα έντεκα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδισαν οι παίκτες της Ουνικάχα στο πρώτο δεκάλεπτο (19-12) έμειναν αναξιοποίητα από την απόλυτη αστοχία των Ανδαλουσιανών στα τρίποντα (0/9) και ο Παναθηναϊκός, παρά την αμυντική ολιγωρία του, διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού και το προβάδισμα που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο των 5 πόντων (33-28), αν ο Γκιστ ήταν πιο προσεκτικός και σκόραρε σε δύο διαδοχικές επιθέσεις. Οι «πράσινοι» αντιλήφθηκαν ότι δεν έπρεπε να δώσουν περισσότερες… αφορμές και δικαιώματα στους φιλοξενούμενους. Μπορεί η Μάλαγα να ισοφάρισε στο 24΄ (37-37), αλλά οι γηπεδούχοι ενεργοποίησαν άμεσα τα αντανακλαστικά τους σε άμυνα και επίθεση. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε σερί 10-0, άρχισε το 4ο δεκάλεπτο με «αέρα» 14 πόντων (55-41) και ανάγκασε τη Μάλαγα να πετάξει «λευκή πετσέτα».

ΠΑΟ: Μπράμος 8 (1), Κάρι 8 (2), Μπατίστ 3, Φώτσης 4 (1), Ούκιτς 7, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης 3 (1), Διαμαντίδης 13 (2), Γκιστ 6, Μασιούλις 5 (1), Ράιτ 2.

ΟΥΝΙΚΑΧΑ: Σαμπόνις 7, Ουρτάσουν 3, Κάλογουεϊ, Σουάρεθ 7 (1), Γκρέιντζερ 8, Βάσκεθ 8, Τούλσον 6 (2), Κουζμίνσκας 2, Ντράγκιτς 6, Κέινερ-Μέντλεϊ 1, Στίματς 12.

• Αρνητική απάντηση έδωσε ο Ολυμπιακός στο αιφνιδιαστικό αίτημα του Παναθηναϊκού να ζητήσει δύο χιλιάδες εισιτήρια και 25 προκλήσεις για τον αγώνα των «αιωνίων» αντιπάλων στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει από την Ευρωλίγκα, απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, όπως συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ζήτησε το 1/6 των εισιτηρίων, κάτι που δεν είχε καν συζητηθεί στην προχθεσινή λήψη των μέτρων ασφαλείας.

Χωρίς άγχος με την Εφές

Οι νίκες της Λαμποράλ επί της Φενέρμπαχτσε και του Παναθηναϊκού επί της Μάλαγας, έδωσαν από χθες την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» που ταξίδεψαν στην Τουρκία για να αντιμετωπίσουν την Εφές Αναντόλου με σκοπό τη νίκη – πρόκριση, πλέον, θα αγωνιστούν με ένα άγχος λιγότερο, αφού η πρόκριση έχει ήδη εξασφαλιστεί. Η ουραγός του πέμπτου ομίλου, μπορεί να είναι βαθμολογικά αδιάφορη, ωστόσο έχει ένα κίνητρο που είναι αρκετά ισχυρό: να κερδίσει τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Η ποιότητα της Εφές δεν συγκρίνεται με αυτήν των «ερυθρολεύκων», όμως, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που ξανά δεν θα υπολογίζει τους Περπέρογλου και Πρίντεζη, το παιχνίδι της τουρκικής ομάδας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Η Εφές είναι μία πολύ καλή ομάδα. Είδαμε πώς πάλεψε εναντίον της Μπαρτσελόνα στην Κωνσταντινούπολη και με την Αρμάνι στο Μιλάνο. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλή άμυνα και να ελέγξουμε τον ρυθμό αν θέλουμε να κερδίσουμε», τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», πριν μάθει τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή