Το ΝΒΑ δίνει ζωή στις εξέδρες

Το ΝΒΑ δίνει ζωή στις εξέδρες

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ανεξάντλητες δυνατότητες της τεχνολογίας στην εικονική παρουσία θεατών στους αγώνες του ΝΒΑ κατάφεραν σε σημαντικό ποσοστό να υποκαταστήσουν τη ζωντανή παρουσία των θεατών και των φιλάθλων σε όλα τα παιχνίδια που προηγήθηκαν και στους τελικούς, Λος Αντζελες Λέικερς – Μαϊάμι Χιτ, που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διεκδίκηση του τίτλου. Οσο και αν η τεχνολογία κάνει θαύματα και δημιουργεί αμεσότητα στην επικοινωνία και στην τηλεθέαση από τους Αμερικανούς «μετρ», η ατμόσφαιρα των εξεδρών είναι ανέφικτο να αντικατασταθεί από την εικονική πραγματικότητα. Η Σάρα Ζούκερτ, που είναι η επικεφαλής της τηλεπικοινωνίας «Next Generation» στο ΝΒΑ, απάντησε στις ερωτήσεις της «Κ» για την τεχνολογική προσπάθεια προσέγγισης στην αμεσότητα θέασης, επίδρασης και επηρεασμού των θεατών στους αγώνες που διεξήχθησαν στην απομονωμένη περιοχή του Ορλάντο.
 
– Ποιες είναι οι κύριες τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόσατε στην επανεκκίνηση του ΝΒΑ για την εξ αποστάσεως θέαση των αγώνων; Είστε ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα;
 

– Ημασταν αντιμέτωποι με τη μοναδική πρόκληση να βάλουμε ένα παιχνίδι μπάσκετ σε μια τοποθεσία, χωρίς θεατές, με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια. Θέλαμε οι θεατές από την πολυθρόνα του σπιτιού τους να αισθάνονται πιο κοντά στο παιχνίδι και στην υπόλοιπη κοινότητα του NBA. Ημασταν εξίσου επικεντρωμένοι στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για τη γηπεδούχο ομάδα και εξοικείωσης με τους παίκτες στον χώρο. Παρουσιάσαμε νέες και βελτιστοποιημένες γωνίες κάμερας, επιπλέον μικρόφωνα γύρω από το γήπεδο και ένα βελτιωμένο τοπίο ήχου στον χώρο. Εξαντλήσαμε κάθε τεχνολογική δυνατότητα για να πλησιάσει κάθε παιχνίδι την πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα μας δίνει μεγάλη ευχαρίστηση από τη συνολική παρουσίαση του παιχνιδιού και την εξαιρετική, θετική υποδοχή από τους οπαδούς.
 
– Στα εικονικά καθίσματα, οι φίλοι του ΝΒΑ σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν το παιχνίδι όπως είναι να κάθονται στις κερκίδες ή μοιάζει περισσότερο με την τηλεθέαση;

– Φυσικά και η τελειότερη τεχνολογία δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης θέαση. Οι συμμετέχοντες θεατές παρακολουθούν το παιχνίδι μέσω του Microsoft Teams χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Together mode. Οι θεατές φαίνονται και ακούγονται στον χώρο και στην τηλεοπτική εκπομπή και έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδρούν ψηφιακά μεταξύ τους καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
 
– Πόσο σημαντική είναι η αφοσίωση των θεατών και η εμπειρία τους στις νέες καινοτομίες;

– Η αύξηση της αφοσίωσης των φίλων του ΝΒΑ είναι ο στόχος όλων των καινοτομιών. Αναγνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να αναπαραγάγει πραγματικά την αίσθηση της παρακολούθησης ενός ζωντανού παιχνιδιού, οπότε, σ’ αυτή τη μοναδική στιγμή, είναι σημαντικό για εμάς να βρούμε νέους τρόπους αλληλοεπίδρασης των θεατών μεταξύ τους, καθώς και στη διάρκεια κάθε αγώνα. Επίσης, θα κρατήσουμε τις γνώσεις μας από την επανεκκίνηση του ΝΒΑ  για να εξελίξουμε την παρουσίαση των αγώνων και στο επόμενο πρωτάθλημα, εφόσον συνεχιστεί η απουσία θεατών.
 
– Εχετε σχεδιάσει άλλες καινοτομίες για τους τελικούς του ΝΒΑ;

– Στη διάρκεια των τελικών θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία της βέλτιστης δυνατής εμπειρίας με τις τρέχουσες καινοτομίες μας, όπως νέες γωνίες κάμερας και κλήσεις παιχνιδιών σε «γλώσσα» που οι θεατές μπορούν να δουν στις πλατφόρμες των συνεργατών μας και στο International League Pass. Απολαμβάνουν στιγμιότυπα από νέες γωνίες κάμερας, όπως το Sideline Stream και το Courtside Cam, τα οποία τους παρέχουν μια μοναδική οπτική στο παιχνίδι.
 
– Οι τεχνολογικές καινοτομίες έχουν αυξήσει την αλληλεπίδραση στα κοινωνικά μέσα;

– Υπάρχει αλληλεπίδραση θεατών στο Διαδίκτυο. Παρουσιάσαμε την «ψηφιακή επευφημία», η οποία επιτρέπει στους θαυμαστές να κάνουν «κλικ» και να στέλνουν tweet με διαφορετικές επιλογές για να ενθαρρύνουν την ομάδα τους. Εχουμε διαπιστώσει μεγάλο ενθουσιασμό από τους φίλους του ΝΒΑ στα κοινωνικά μέσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή