Ακόμη πιο ψηλά συνεχίζει να ανεβαίνει ο Αντετοκούνμπο

Ακόμη πιο ψηλά συνεχίζει να ανεβαίνει ο Αντετοκούνμπο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαραμάδα αισιοδοξίας για τη… μιζέρια και την κατάπτωση του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και μνημείο υπερηφάνειας για την επάξια αθλητική εκπροσώπηση της χώρας στο ΝΒΑ, αποτελεί η διατήρηση του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη στα χέρια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για την κανονική διάρκεια του αμερικανικού πρωταθλήματος. Ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ στον πλανήτη είναι και πάλι Ελληνας.

Μπορεί η ομάδα των «ελαφιών» να μην κατάφερε και στο φετινό πρωτάθλημα να φτάσει στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά ο Γιάννης κέρδισε με μεγαλύτερη αποδοχή από πέρυσι τον τίτλο του MVP. Με τέτοιο ποσοστό (86 ψήφοι στις 100), ώστε προκάλεσε την «ενόχληση» του «βασιλιά» Λεμπρόν Τζέιμς των Λος Αντζελες Λέικερς, αν και είναι ο επικρατέστερος να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης των πλέι οφ. Από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την ΕΟΚ, συλλόγους και μεμονωμένα άτομα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δέχθηκε θερμά συγχαρητήρια – και ενώ πριν από ένα μήνα τού είχε απονεμηθεί και ο τίτλος του καλύτερου αμυντικού. Απλοί φίλαθλοι του μπάσκετ «πλημμύρισαν» τα σόσιαλ μίντια με «μπράβο» για το παιδί από τα Σεπόλια που κατέκτησε την κορυφή του ΝΒΑ σε ατομικό επίπεδο. Οι ευχές όλων είχαν έναν κοινό παρονομαστή: το ελληνικό «φαινόμενο», ο Greek Freak, να είναι ο στυλοβάτης της Εθνικής ομάδας στα επόμενα χρόνια και να την επαναφέρει, μαζί με τους εκάστοτε συμπαίκτες του, στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ.

«Αν συνεχίσουμε να παλεύουμε για τον ίδιο στόχο, δεν μπορώ να βρω λόγο για να μη βρίσκομαι εκεί για τα επόμενα 15 χρόνια. Θέλω να σταματήσετε να με αποκαλείτε MVP μέχρι να γίνω πρωταθλητής», δήλωσε ο Αντετοκούνμπο για τον τίτλο που κατέκτησε.

Στον δεύτερο τελικό της Ανατολής, σε «νεκρό» χρόνο και με τρίποντο του Ντέιβις, που φώναξε «Μάμπα» (ο χαρακτηρισμός του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ), οι Λέικερς νίκησαν τους Ντένβερ Νάγκετς (105-103) για δεύτερη φορά. Με τους Τέιτουμ και Μπράουν να σημειώνουν μαζί 51 πόντους, οι Σέλτικς επιβλήθηκαν με 117-106 των Χιτ στον τρίτο τελικό της Δύσης και μείωσαν σε 2-1 νίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή