Εγγύηση 100.000 ευρώ για τον Γ. Παπαντωνίου

Εγγύηση 100.000 ευρώ για τον Γ. Παπαντωνίου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματικές εγγυήσεις 100.000 και 50.000 ευρώ αντίστοιχα επέβαλε η ειδική ανακρίτρια στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου, που απολογήθηκαν την Τρίτη για την παράλειψη του πρώην υπουργού να δηλώσει στα εισοδήματά του για τη διετία 2009-2010 και τις καταθέσεις που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της συζύγου στην πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε στην ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση, Μερόπη Πουλάκη, ότι τα χρήματα στον λογαριασμό της συζύγου του αποτελούσαν προσωπική της περιουσία για τα παιδιά της από τον προηγούμενο γάμο και κατέληξε σε αυτά ως καταπίστευμα όταν τα χρήματα επαναπατρίστηκαν το 2010.

Για τον λογαριασμό της συζύγου Παπαντωνίου έχουν εντοπιστεί και φορολογικές παραβάσεις έπειτα από σχετικό έλεγχο του ΣΔΟΕ και η υπόθεση έχει σταλεί στην αρμόδια ΔΥΟ Κηφισιάς, ενώ έρευνα διενεργείται από τον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλή για εμβάσματα που έγιναν από τον άλλοτε συνεργάτη του Γιάννου Παπαντωνίου, Γιώργο Κανδαλέπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή