Folli Follie: Τα αιτήματα της τελευταίας στιγμής – Στις 17 Μαΐου η εισαγγελική πρόταση

Folli Follie: Τα αιτήματα της τελευταίας στιγμής – Στις 17 Μαΐου η εισαγγελική πρόταση

Επειτα από πολύμηνη διαδικασία, η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο εισέρχεται στην τελική ευθεία καθώς ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από πολύμηνη δικαστική διαδικασία, η δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie εισέρχεται στην τελική ευθεία, καθώς ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων και ορίστηκε η ημέρα κατά την οποία θα προτείνει ο εισαγγελέας επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Η εισαγγελική πρόταση που ενδέχεται να δώσει μία πρόγευση της απόφασης του δικαστηρίου θα γίνει στις 17 Μαΐου και θα αφορά το σύνολο των κατηγορουμένων, πρωτίστως όμως τους βασικούς εξ αυτών, δηλαδή τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Πριν από τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας επανέφεραν το αίτημά τους για αποδέσμευση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie, που είναι δεσμευμένα ύστερα από προηγούμενη απόφαση (βούλευμα) του Αρείου Πάγου. Το αίτημά τους στηρίζεται, όπως υποστήριξαν, στην ανάγκη αναδιάρθρωσης της εταιρείας και επιτάχυνσης των διαδικασιών εξυγίανσής της.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, γιος του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη, επανέφερε και εγγράφως προς το δικαστήριο το αίτημά του για άρση των προσωπικών δεσμευμένων λογαριασμών του, συνολικού ποσού 4,2 εκατομμυρίων ευρώ για την ικανοποίηση απαιτήσεων μικροεπενδυτών, που είτε περιλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, είτε έχουν προσφύγει με αγωγές στα αρμόδια δικαστήρια διεκδικώντας την ικανοποίησή τους.

Στο αίτημά του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι προσωπικοί του λογαριασμοί που είναι δεσμευμένοι, δεν περιέχουν χρήματα που μπορεί να σχετίζονται με τις δικαζόμενες πράξεις, αλλά αποκλειστικά και μόνον χρήματα, που προέρχονται από την εργασία του, τα οποία είναι και νομίμως φορολογημένα.

Τόσο η εισαγγελέας της έδρας όσο και το δικαστήριο επιφυλάχθηκαν να αποφασίσουν για τα δύο αυτά αιτήματα ενώ η εισαγγελική πρόταση θα σηματοδοτήσει και το τέλος αυτής της δίκης. Για μήνες απασχόλησε τις δικαστικές αρχές λόγω και της αποχής των δικηγόρων για συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που αφορούσε στην ποινική μεταχείριση όσων καταδικάζονται ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή