Ερευνα κατά εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών

Ερευνα κατά εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eρευνα για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εισαγγελέως στη Λάρισα, που έθεσε στο αρχείο καταγγελίες για πολιτικά πρόσωπα, αντί να τις διαβιβάσει στη Βουλή για την υπόθεση των Τεμπών, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη –με παραγγελία της– ζητά να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για εισαγγελέα που απέρριψε με διάταξή της καταγγελίες για εμπλεκόμενους υπουργούς στην υπόθεση των Τεμπών.

Ειδικότερα αναφέρει: «Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 “περί ποινικής ευθύνης Υπουργών”».

Οπως έγινε γνωστό, είχε γίνει καταγγελία από συγγενείς θυμάτων για εμπλοκή υπουργών στην εκχωμάτωση (μπάζωμα) στην περιοχή του δυστυχήματος και για συμμετοχή στις διαδικασίες που έγιναν στον χώρο, η εισαγγελέας όμως που χειρίστηκε την υπόθεση προχώρησε σε απορριπτική διάταξη.

Για τις καταγγελίες όμως αυτές και κατά της διάταξης αυτής έχει ήδη γίνει προσφυγή και η υπόθεση εξετάζεται και πάλι από το εφετείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT