Πήρε άδεια ο ΠΑΟ, «κόπηκαν» έξι ομάδες

Πήρε άδεια ο ΠΑΟ, «κόπηκαν» έξι ομάδες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την «άδεια συμμετοχής» στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, μαζί με 10 ακόμη ομάδες, πήρε από το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ ο Παναθηναϊκός, όχι όμως έξι σύλλογοι της κατηγορίας για τις οποίες η απόφαση ήταν αρνητική.

Ο Παναθηναϊκός ήταν το μεγάλο ζητούμενο της φετινής διαδικασίας, αφενός λόγω της περσινής περιπέτειας και αφετέρου διότι το αντίθετο αποτέλεσμα θα σήμαινε αποκλεισμό από τη διαδικασία των πλέι οφ και συνακόλουθα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μετά το πέρας της διαδικασίας η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ, Αθηνά Μπαλωμένου, δήλωσε: «Είναι μια ημέρα στη διαδρομή μιας χρονιάς που μόνο θετικά μηνύματα μπορεί να αποτυπώσει για την ΠΑΕ τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επιχειρησιακό. Δικαιώνονται οι προσπάθειες της διοίκησης και η συστηματική και οργανωμένη δουλειά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού όλη αυτή τη χρονιά στην οποία χαιρόμαστε γιατί διαψεύσαμε τις περσινές αρνητικές κρίσεις.

Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε ένα γενικότερο μήνυμα ως Παναθηναϊκός σε όσους απ’ όπου κι αν προέρχονται, ότι ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, είναι παρόν και αποτελεί πάντα ένα μεγάλο κλαμπ».

Αντιθέτως, έξι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ δεν κατάφεραν να αδειοδοτηθούν σε πρώτο βαθμό. Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλης, Πλατανιάς, Πανιώνιος και Βέροια. Τα κυριότερα προβλήματά τους, όπως έγραψε από χθες η «Κ», εστιάζονται στα οικονομικά στοιχεία, ενώ για τον ΠΑΣ Γιάννινα εντοπίστηκαν κάποια μικρά προβλήματα και στο γήπεδο.

Οι ομάδες αυτές μπορούν εντός πέντε ημερών να καταθέσουν έφεση που θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης.

Σε περίπτωση που η απορριπτική απόφαση καταστεί τελεσίδικη, τότε στο επόμενο πρωτάθλημα θα έχουν περιορισμό μεταγραφών σε παίκτες άνω των 24 ετών και αλλοδαπούς.

Την ίδια τύχη με τις παραπάνω ομάδες είχε και ο Αρης ο οποίος όμως θα παίζει στη Φούτμπολ Λιγκ. Οι ΠΑΕ που πλην του Παναθηναϊκού αδειοδοτήθηκαν ήταν οι Απόλλων, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Πανθρακικός, Ξάνθη, Αστέρας, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Ατρόμητος και Καλλονή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή