Στην αντεπίθεση Ολυμπιακός και ΠΑΟ

Στην αντεπίθεση Ολυμπιακός και ΠΑΟ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην «αρένα» του Ολυμπιακού Σταδίου (19.30) και του σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας» (21.45), θα υποδεχτούν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Ρεάλ, έχοντας κερδίσει από προχθές την πρώτη «μάχη» της επιβίωσής τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Πλέον, στοχεύουν στην εξάντληση της προσπάθειας πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Μιλάνου.

Αμφότερες, οι ελληνικές ομάδες απέδειξαν ότι ύστερα από τις δυο ήττες τους, στη Μαδρίτη και στη Μόσχα, έχουν την αποφασιστικότητα, τον αγωνιστικό χαρακτήρα και τα ψυχολογικά αποθέματα που πηγάζουν από τη δύναμη των εδρών τους, ώστε να μειώσουν σε 2-1 νίκες (Ολυμπιακός – Ρεάλ 78-76, ΠΑΟ – ΤΣΣΚΑ 65-59) και σήμερα να φτάσουν στην ισοφάριση της προημιτελικής σειράς. Οι «ερυθρόλευκοι» και οι «πράσινοι» έχουν παράλληλο βηματισμό στα πλέι οφ, μέχρι τώρα και θέλουν να αναγκάσουν τη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ να χρειαστούν την αξιοποίηση του πλεονεκτήματος έδρας, στον πέμπτο αγώνα που θα δοθεί, μεθαύριο, αν αύριο το πρωί, φύγουν ηττημένες για δεύτερη φορά από την Αθήνα.

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κρατήσει τα χαρακτηριστικά του, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην επίθεση και να αποδείξουμε ότι το θέλουμε πιο πολύ από τους άλλους, όπως γίνεται πάντα», είπε ο τεχνικός του ΠΑΟ, Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Η αποτελεσματική άμυνα που μείωσε τον μέσο όρο παραγωγικότητας της ΤΣΣΚΑ, κατά 23 πόντους, θα είναι το εφαλτήριο για τη δεύτερη νίκη, αλλά ο Αλβέρτης περιμένει στην επίθεση της ομάδας του, μεγαλύτερη βοήθεια, όπως είναι αυτονόητα αναμενόμενο από τους συνήθεις πρωταγωνιστές, με προεξέχοντα τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος πλέον κατέχει τον τίτλο του κορυφαίου πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ξεπερνώντας τον Θοδωρή Παπαλουκά. Για την αποφασιστικότητα των παικτών του Ολυμπιακού, μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς οι Πειραιώτες θέλουν να αρνηθούν για δεύτερη φορά να παραδώσουν στη «βασίλισσα» το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης στα δύο τελευταία χρόνια.

«Θα παίξουμε πάρα πολύ αποφασιστικά, δεν σκεφτόμαστε την πιθανότητα πέμπτου παιχνιδιού. Παίζουμε κόντρα στην καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα της Ευρώπης. Θα παλέψουμε για κάθε μπάλα, κάθε κατοχή για να τους βάλουμε σε ψυχολογική πίεση» υπογράμμισε ο προπονητής του Ολυμπιακού που θα έχει στη διάθεσή του τον Μπρεντ Πέτγουεϊ -έστω και χωρίς προπόνηση λόγω θλάσης- ενώ θα διακινδυνέψει τη συμμετοχή του Στράτου Περπέρογλου που προπονήθηκε, μόλις, χθες. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την εξάντληση των εισιτηρίων, ενώ το ίδιο συνέβη και στον Παναθηναϊκό.

• Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ από την Ευρωλίγκα για τις κροτίδες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρεάλ.

• Στο φάιναλ φορ του Μιλάνου προκρίθηκε αήττητη η Μπαρτσελόνα (75-78 την Γκαλατάσαραϊ), ενώ η Μακάμπι που επικράτησε της Αρμάνι (75-63), στο Τελ Αβίβ, αν νικήσει και στον σημερινό αγώνα (20.45, novasports 3), θα προκριθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT