Αυξήθηκε 26% η επιβατική κίνηση της Aegean Airlines τον Απρίλιο

Αυξήθηκε 26% η επιβατική κίνηση της Aegean Airlines τον Απρίλιο

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 26% κατέγραψε η Aegean Airlines μαζί με τη θυγατρική της Olympic Air τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια του οποίου μεταφέρθηκαν 751.347 επιβάτες, ενισχυμένοι κατά 153.443 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Συνολικά τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν 7.933 πτήσεις με πληρότητα που αγγίζει το 76%, αυξημένη δηλαδή κατά 9 μονάδες. Η εταιρεία αποδίδει μέρος της αύξησης της κίνησης στο γεγονός ότι φέτος συνέπεσαν το ορθόδοξο και το καθολικό Πάσχα, που ενίσχυσαν τόσο την κίνηση εσωτερικού όσο και την αντίστοιχη του εξωτερικού.

Η δραστηριοποίηση της εταιρείας στο εξωτερικό από όλες τις ελληνικές βάσεις ενισχύθηκε κατά 29%, με τους επιβάτες να ανέρχονται σε 340.000, ενισχυμένοι κατά 76.000 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013. Πολύ θετική εικόνα εμφάνισε η Αθήνα τον ίδιο μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά 28%. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η αύξηση της Αθήνας οφείλεται κυρίως στους νέους προορισμούς, που εγκαινίασε η εταιρεία το 2013 και συνεχίστηκαν και τη χειμερινή περίοδο (Βερολίνο, Βαρσοβία, Γενεύη, Πράγα), ενώ επισημαίνει ότι αυξήθηκαν και υφιστάμενοι παραδοσιακοί προορισμοί όπως είναι οι Βρυξέλλες και η Μαδρίτη. Σημειώνεται δε, από την Aegean Airlines ότι οι 14 νέοι προορισμοί από την Αθήνα, ξεκινούν τον Μάιο, οπότε δεν έχουν επιδράσει ακόμη στα συνολικά στοιχεία επιβατικής κίνησης.

Το τετράμηνο

Ενισχυμένη κατά 16% εμφανίζεται η επιβατική κίνηση το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου κατά τη διάρκεια του οποίου μεταφέρθηκαν συνολικά 2,379 εκατ. επιβάτες, δηλαδή 330.000 περισσότεροι από ό,τι το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Η κίνηση εξωτερικού από όλες τις βάσεις ενισχύθηκε κατά 14% (1,037 εκατ. επιβάτες), αυξημένη κατά 128.000 επιβάτες. Μόνο από το αεροδρόμιο της Αθήνας η αύξηση εξωτερικού ανήλθε στο 17%, καθώς από και προς τον ΔΑΑ πέταξαν 790.000 επιβάτες. Σημαντική αύξηση 20% παρουσίασαν οι επιβάτες εσωτερικού που διαμορφώθηκαν στα 1,342 εκατ., ενώ η αύξηση από τον ΔΑΑ διαμορφώθηκε στο 18%. Συνολικά το 2014 η εταιρεία πρόκειται να διαθέσει 13 εκατ. θέσεις στις πτήσεις της προς 87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες και 33 προορισμούς εσωτερικού από 8 ελληνικές βάσεις.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι παρατηρούμε μία ισορροπημένη ανάκαμψη από την Αθήνα παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό. Η ενίσχυση του δικτύου μας με νέους προορισμούς εξωτερικού και βελτιωμένες ανταποκρίσεις και συχνότητες στο εσωτερικό, η νέα τιμολογιακή πολιτική, που υιοθετήσαμε σε συνδυασμό με την ποιότητα των υπηρεσιών μας έχουν οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε αισιόδοξοι για τη θερινή περίοδο, παρά τις εξελίξεις στην Ουκρανία που μπορεί να οδηγήσουν σε κάμψη της επιβατικής κίνησης από τη Ρωσία. Η αρχή όμως είναι θετική και επιβεβαιώνει την ορθότητα της στρατηγικής μας» δήλωσε σχολιάζοντας τα στοιχεία Απριλίου ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean Airlines και της Olympic Air.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT