Κράτησαν βαθμούς, αναμονή για τελικό

Κράτησαν βαθμούς, αναμονή για τελικό

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο αγωνιστικές χωρίς θεατές και πρόστιμο 68.000 και 65.000 ευρώ τιμωρήθηκαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, για τα επεισόδια που έγιναν στον μεταξύ τους αγώνα στο γήπεδο της Λεωφόρου για τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Η πειθαρχική επιτροπή του συνεταιρισμού που εξέδωσε την απόφαση, απέρριψε την πειθαρχική δίωξη του «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα» της ΕΠΟ κ. Πετρόπουλου στην οποία τα επεισόδια χαρακτηρίζονταν ως «εκτεταμένα» βάσει εδαφίων που προέβλεπαν ακόμα και την αφαίρεση βαθμών.

Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής τα επεισόδια εντάσσονται στο άρθρο 15 παρ. 3 εδ. στ του πειθαρχικού κώδικα. Το άρθρο αφορά τις «ρίψεις αντικειμένων», ενώ το συγκεκριμένο εδάφιο αναφέρει: «Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ (120.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως τρεις (3) αγωνιστικές, ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης».

Με βάση αυτήν την απόφαση, που είναι εφέσιμη, ο Παναθηναϊκός θα δώσει παρουσία φιλάθλων τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, αφού η ενεργοποίηση της ποινής «κεκλεισμένων των θυρών» απαιτεί τη μεσολάβηση πέντε ημερών από την έκδοσή της.

Χωρίς θεατές θα παίξει στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν με αντίπαλο τον Ατρόμητο και στο πρώτο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι κάπως πιο πολύπλοκα λόγω της ήδη υπάρχουσας τιμωρίας επίσης δύο αγωνιστικών για τα επεισόδια στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξέτισε ήδη την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας στο παιχνίδι της προηγούμενης Τετάρτης με τον Ατρόμητο και θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στις 17 Μαΐου.

Κατά συνέπεια την ποινή των δύο αγωνιστικών που ανακοινώθηκε χθες θα την εκτίσει στους δύο πρώτους αγώνες της επόμενης περιόδου.

Χθες εκτός της υπόθεσης που αφορούσε τα επεισόδια στη Λεωφόρο, έγινε η εκδίκαση σε πρώτο βαθμό των επεισοδίων που του τελικού κυπέλλου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα. Και γι’ αυτά τα επεισόδια έχει ασκηθεί, από τον έτερο «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα» της ΕΠΟ κ. Καρρά, πειθαρχική δίωξη που τα χαρακτηρίζει «εκτεταμένα».

Το κατηγορητήριο για τον Παναθηναϊκό είναι βαρύτερο από αυτό που υπάρχει για τον ΠΑΟΚ.

Κατά την απολογία του Παναθηναϊκού στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ο δικηγόρος, Γ. Καρμής, ανέγνωσε τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ Γ. Σαρρή μετά τον τελικό με τις οποίες έδινε συγχαρητήρια στις ΠΑΕ αλλά και την ανακοίνωση της ΕΠΟ η οποία συνεχάρη όλους τους εμπλεκομένους και στη συνέχεια είπε: «Φαντάζομαι ότι μετά το κατηγορητήριο που μας βαραίνει και μετά από αυτές τις δηλώσεις κάποιος πρέπει να παραιτηθεί. Ή ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Οι ρίψεις έγιναν για πανηγυρισμό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για εκτεταμένα επεισόδια. Δεν συντρέχει καμία προϋπόθεση. Η έγκληση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα είναι παντελώς αβάσιμη και αστήρικτη. Τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε ώρα κατά την οποία η ΠΑΕ δεν έχουν ευθύνη μεταξύ 17.00 και 19.00. Ο τελικός ήταν μία γιορτή, χειροκροτήθηκαν νικητές και ηττημένοι, δεν κουνήθηκε φύλλο δεν άνοιξε μύτη».

Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ υποστήριξαν ότι η δίωξη βασίζεται μόνο στην έκθεση της αστυνομίας η οποία θα έπρεπε να λειτουργεί μόνο συμπληρωματικά. Επίσης προσκόμισαν δημοσιεύματα που αποτύπωναν το καλό κλίμα στο οποίο διεξήχθη ο τελικός.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η αποστροφή του δικηγόρου του ΠΑΟΚ Αχ. Μαυρομάτη ο οποίος κατά την απολογία για τα επεισόδια της Λεωφόρου είπε: «Είμαι αγανακτισμένος με τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Αυτό συμβαίνει πρώτα από όλα γιατί αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της ΕΠΟ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή