Λίστα Λαγκάρντ: Ιούνιο η απόφαση για δίκη

Λίστα Λαγκάρντ: Ιούνιο η απόφαση για δίκη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του Ιουνίου, με τις απολογίες του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και συγγενικών του προσώπων, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάκριση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Ταλαγανίδης έχει δώσει στον κ. Παπακωνσταντίνου, στην εξαδέλφη του Ελένη, τον σύζυγό της Συμεών Συκιαρίδη και τον Ανδρέα Ρωσσώνη καταληκτικές ημερομηνίες προκειμένου να απολογηθούν για καταθέσεις ύψους 1,22 εκατ. δολαρίων μέχρι τις 11 Ιουνίου. Κατόπιν θα αποφασιστεί εάν ο πρώην υπουργός και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων φέρονται να διεγράφησαν από τη λίστα Λαγκάρντ, θα δικαστούν από ειδικό δικαστήριο. Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο αρεοπαγίτης Ιωσήφ Ταλαγανίδης έχει εξετάσει συμπληρωματικά περιορισμένο αριθμό μαρτύρων, κρίνοντας ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τη Βουλή είναι αναλυτική.

Πάντως, στην τακτική Δικαιοσύνη εξακολουθεί να εκκρεμεί και το έτερο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά ποινικές ευθύνες των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν σε απολογία από τον ειδικό ανακριτή Χρήστο Παπακώστα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT