Δολοφονία-μυστήριο στον Κορυδαλλό

Δολοφονία-μυστήριο στον Κορυδαλλό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμετοχή σε δύο αποτυχημένες απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά του ίδιου ατόμου, ενός ποινικού 37 ετών, την 14η και την 20ή Σεπτεμβρίου 2013 σε Νίκαια και Γλυφάδα αντίστοιχα, φέρεται να είχε ο Γ.Τ., 31 ετών, που δολοφονήθηκε χθες τα ξημερώματα σε εστιατόριο της πλατείας Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Ο δολοφονηθείς εθεωρείτο «παιδί» Ελληνα βαρυποινίτη, ενώ κατά το παρελθόν είχε ανάμειξη σε υποθέσεις εκβιασμών. Το θύμα είχε επιπλέον θεωρηθεί ύποπτος για συμμετοχή στην αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο τον περασμένο Νοέμβριο, κατά την οποία είχαν εκτελεστεί δύο μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ως στοιχείο που τον είχε καταστήσει ύποπτο για ανάμειξη στη συγκεκριμένη υπόθεση είχε θεωρηθεί, μεταξύ άλλων, το χαρακτηριστικό βάδισμά του (όπως αντίστοιχα εκείνο του εκτελεστή των δύο μελών της Χ.Α.), συνέπεια τραυματισμού του σε τροχαίο ατύχημα. Ωστόσο, η περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση δεν φέρεται να επιβεβαίωσε τις αρχικές υπόνοιες των αστυνομικών. Η έρευνα, εξάλλου, για τη χθεσινή δολοφονία ανετέθη στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας και όχι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο δολοφονηθείς είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Ιούλιο, καθώς εξέτιε ποινή κατηγορούμενος για επίθεση (τον Μάρτιο του 2012) με αυτοσχέδια κροτίδα κοντά στο Α.Τ. Κορυδαλλού. Το θύμα είχε τότε ισχυριστεί ότι στόχος του ήταν διαμέρισμα γυναίκας με την οποία είχε προσωπικές διαφορές και όχι το αστυνομικό τμήμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγους μήνες, δηλαδή, μετά την αποφυλάκισή του, το θύμα φέρεται να είχε συμμετάσχει στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον 37χρονου ληστή τραπεζών, στο διάστημα που ο τελευταίος βρισκόταν εκτός φυλακής, με ολιγοήμερη άδεια. Η πρώτη ανεπιτυχής προσπάθεια δολοφονίας του 37χρονου είχε γίνει το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου στη Νίκαια και η δεύτερη την 20ή Σεπτεμβρίου στη Γλυφάδα. Για το συγκεκριμένο συμβάν το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας είχε συλλάβει 30χρονο φίλο και συνεργό του Γ.Τ. Μάλιστα, οι δύο τους, από κοινού με το παρ’ ολίγον θύμα της διπλής απόπειρας δολοφονίας, είχαν το 2008 συνεργαστεί στη ληστεία υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Καλαμάτα. Πάντως, το γεγονός ότι ο 31χρονος βρέθηκε στο μικροσκόπιο της αστυνομίας όσον αφορά τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο προσδίδει πρόσθετο ενδιαφέρον και μυστήριο στην υπόθεση. Κι αυτό διότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η χθεσινή εν ψυχρώ εκτέλεσή του με μια σφαίρα στο κεφάλι σε κεντρική πλατεία του Κορυδαλλού να συνδέεται με τα γεγονότα του περασμένου Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT