Στην αγορά των αναψυκτικών εισέρχεται η «Βίκος»

Στην αγορά των αναψυκτικών εισέρχεται η «Βίκος»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευνοϊκό μομέντουμ για τα αναψυκτικά που παράγονται από αμιγώς ελληνικές εταιρείες επιδιώκει να αξιοποιήσει η γνωστή από τη δραστηριότητά της στο εμφιαλωμένο νερό Βίκος Α.Ε. Η ηπειρωτική βιομηχανία η οποία μέχρι τώρα παρήγαγε αναψυκτικά ιδιωτικής ετικέτας για λογαριασμό μεγάλης εκπτωτικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, προχωρά τώρα στην παραγωγή επτά κωδικών που θα φέρουν πλέον τη δική της επωνυμία.

Οι επτά κωδικοί περιλαμβάνουν τα ακόλουθα προϊόντα: πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα, γκαζόζα, κόλα, σόδα και νερό τόνικ. Το κόστος έρευνας και ανάπτυξης των προϊόντων ανέρχεται σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας σε 2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι εκτός από το νερό, η εταιρεία έχει ήδη δραστηριότητα στην παραγωγή παγωμένου τσαγιού σε τρεις γεύσεις. Επίσης, η εταιρεία εμφιαλώνει επιτραπέζιο νερό για λογαριασμό των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Μετρό, Lidl και Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας το 2013 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 68,71 εκατ. ευρώ έναντι 74,6 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ αύξησε τα καθαρά κέρδη της από 10,61 εκατ. ευρώ το 2012 σε 12,23 εκατ. ευρώ το 2013.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ή αλλιώς η Βίκος ιδρύθηκε το 1990 και ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει στην ελληνική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό από το 1992. Η εταιρεία διαθέτει δύο εργοστάσια εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών σε συνολική έκταση 110 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Ζαγοροχωρίων. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, συνολικού εμβαδού 37.500 τ.μ. απασχολεί 254 εργαζόμενους και έχει εγκατεστημένες εννέα γραμμές παραγωγής με συνολική δυναμικότητα 210.000 λίτρων /ώρα.

Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της στις Γερμανία, Κύπρο, Ιταλία και στα Βαλκάνια, μέσω ενός καλά οργανωμένου δικτύου διανομής, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα προϊόντα διακινούνται μέσω των ιδιόκτητων logistics centers.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή