Εξελίξεις σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό

Εξελίξεις σε ΠΑΟ και Ολυμπιακό

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή προέδρου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, χωρίς αλλαγή φιλοσοφίας στην ελληνοποίηση των πρωταθλητών και Κυπελλούχων, προανήγγειλε χθες ο Δ. Γιαννακόπουλος και ενώ την ίδια ημέρα ο Ολυμπιακός και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς και την τήρηση του συμβολαίου με τον Βασίλη Σπανούλη, απορρίπτοντας προκαταβολικά την όποια πρόταση γίνει για την απόκτησή του.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος οριοθέτησε τον επόμενο στόχο των «πρασίνων» που είναι η επιστροφή τους στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. «Αν ήταν στο… χέρι μου, θέλω δώδεκα Ελληνες παίκτες και κανέναν ξένο. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ελληνικός για να χτίσει το μέλλον του. Προσωπικά, δεν έχω ανακατευτεί σε μεταγραφικές επιλογές. Θα τα δώσουμε όλα για να παίξουμε ξανά στο φάιναλ φορ, άμεσα. Το έχουμε απλοποιήσει στην Ελλάδα και χρεώνομαι ότι ανέβασα πολύ ψηλά τον πήχυ τα δύο τελευταία χρόνια», είπε ο κ. Γιαννακόπουλος στην απολογιστική συνέντευξή του για τα δύο χρόνια της προεδρίας του στον Παναθηναϊκό. Ο απερχόμενος πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, υπογράμμισε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο θα είναι διευρυμένο και τόνισε ότι οι τέσσερις τίτλοι που κατακτήθηκαν σε μεταβατική περίοδο, απέδειξαν τη δυναμική της «κληρονομιάς» που έχει η ομάδα μπάσκετ, ισχυροποιώντας το παρόν της.

Ο λόγος απομάκρυνσης του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν η μη ελληνοποίηση του Παναθηναϊκού και η έλλειψη θεάματος, όπως διευκρίνισε ο Δ. Γιαννακόπουλος, ενώ για την αντικατάστασή του, χαρακτήρισε δικαιωμένη την επιλογή του Φραγκίσκου Αλβέρτη, ο οποίος θα συνεχίσει στη θέση του μάνατζερ της ομάδας.

«Ευχαριστώ τον κ. Πεδουλάκη γιατί προσέφερε. Ο Φραγκίσκος απέδειξε ότι είναι και προπονητής. Δεν έπαιξε ρόλο τεχνικά η αλλαγή προπονητή, χρειαζόταν αλλαγή ψυχολογίας και το πέτυχε».

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ παραδέχτηκε ότι έχει υποπέσει σε λάθη, λόγω του υπερβολικού αυθορμητισμού του, όπως οι δηλώσεις του μετά τον τρίτο τελικό των πλέι οφ, ενώ για τον διαχρονικό «πόλεμο» με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, υποστήριξε: «Κάθε χρόνο προσπαθούν να μειώσουν τους τίτλους μας. Εχω καλή διάθεση, αρκεί να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για όσα έχουν πει». Λίγες ώρες αργότερα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έκαναν νέα καταγγελία στον ΕΣΑΚΕ και στην ΕΦΙΠ για τις δηλώσεις Γιαννακόπουλου, ύστερα από τον 3ο τελικό και για την παραβίαση της τρίμηνης απαγόρευσης εισόδου του στο ΟΑΚΑ για τον πέμπτο τελικό. Ο κ. Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε ότι οι Καλάθης και Βουγιούκας είναι άμεσοι μεταγραφικοί στόχοι, καθώς και ότι έχουν γίνει προτάσεις στον Βούλγαρο Αλεξάντερ Βεζένκοφ (φέρεται να έχει συμφωνήσει σε 4ετές συμβόλαιο με 250 χιλ. ευρώ στον Αρη) και τον Αμερικανό Ντι Τζέι Κούπερ του ΠΑΟΚ (απέκτησε προσφάτως βοσνιακό διαβατήριο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT