Στήριξη βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα Σάββα Ξηρού

Στήριξη βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο αίτημα Σάββα Ξηρού

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σφοδρή πολιτική σύγκρουση προκάλεσε χθες η κατάθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου υπέρ του αιτήματος για κατ’ οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού. Ο καταδικασθείς τρομοκράτης της «17Ν» αιτείται την αναστολή έκτισης της ποινής του λόγω προβλημάτων υγείας και υπέρ του αιτήματός του κατέθεσαν οι δύο βουλευτές. Η παρουσία τους στα δικαστήρια Πειραιά, όπου ο Σάββας Ξηρός μεταφέρθηκε συνοδευόμενος από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, προκάλεσε αντιδράσεις. Μάλιστα, η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι «απαράδεκτο να εμφανίζονται στο πλευρό τρομοκράτη δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» και καλεί τον κ. Τσίπρα «να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι στους συμπαθούντες την τρομοκρατία». Για «μείζον πολιτικό ατόπημα» έκανε λόγο από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση».

Οι δύο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δήλωσή τους υπεραμύνθηκαν της επιλογής τους, λέγοντας ότι οι αντιδράσεις που εκ των προτέρων θεωρούσαν ότι θα υπάρξουν δεν μπορούσαν να τους κάνουν να δράσουν αντίθετα με τη συνείδησή τους και «όσα υπαγορεύουν οι αρχές του κράτους δικαίου» και, αφού παρέπεμψαν στην κατάσταση υγείας του Σάββα Ξηρού, πρόσθεσαν πως το ίδιο θα έπρατταν για όποιον άλλο κρατούμενο είχε τόσο σοβαρά προβλήματα.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί του αιτήματος για κατ’ οίκον νοσηλεία στις 26 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, ως ευκαιρία για συνοπτική παρουσίαση της θεώρησης του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, αλλά και των βασικών παραμέτρων της πολιτικής μιας κυβέρνησης με άξονα το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιοποίησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του, χθες, στην παρουσίαση του βιβλίου «Μια μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ», των Γιάννη Βαρουφάκη, James Galbraith και Stuart Holland. Ενώπιον ενός ετερόκλητου ακροατηρίου –καθώς, πέραν του κ. Γιάννη Δραγασάκη και πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης και ο Αντρίκος Παπανδρέου–, ο κ. Τσίπρας ξεδίπλωσε τις σκέψεις του για την επίλυση του προβλήματος χρέους, για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει το κόμμα του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η λύση στο πρόβλημα του χρέους «δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική», προσθέτοντας ότι η διαγραφή μέρους του, αν και είναι αναγκαία, δεν είναι από μόνη της ικανή και θα πρέπει να συνοδεύεται από το τρίπτυχο «ανασυγκρότηση – αναδιανομή – ανάπτυξη». Αμφισβήτησε τη δυνατότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί για το χρέος, λέγοντας ότι αυτή «προϋποθέτει ισχυρή κυβέρνηση με νωπή και καθαρή εντολή να διαπραγματευθεί σκληρά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή