Στη Βαρβάκειο Αγορά ο Μητσοτάκης

Στη Βαρβάκειο Αγορά ο Μητσοτάκης

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί μεθαύριο, Μ. Πέμπτη, τη Βαρβάκειο Αγορά, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταναλωτές και εμπόρους παραμονές του Πάσχα. Το μήνυμα που επιδιώκει να εκπέμψει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι υπάρχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί με την ακρίβεια –ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε χθες «μεγάλο πρόβλημα»– και ότι η κυβέρνηση δεν κρύβεται, αλλά είναι παρούσα και με στοχευμένες παρεμβάσεις επιδιώκει την αντιμετώπισή της. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου. Ενα ακόμη δείγμα της νέας σελίδας στις σχέσεις κυβέρνησης – Εκκλησίας.

Τοποθέτηση στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός σήμερα θα μιλήσει στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με τη μεταρρύθμιση του δικαστικού χάρτη, και αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη χθεσινή δικαστική απόφαση για το Μάτι, αλλά και στις αλλαγές στους ποινικούς κώδικες που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται, επίσης, να ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση, με το επιχείρημα ότι θα βελτιώσει τους χρόνους απονομής δικαιοσύνης.

Δούκας με Ιμάμογλου

Βαλίτσες για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 7 και 8 Μαΐου, ετοιμάζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Εκρέμ Ιμάμογλου. Ο κ. Ιμάμογλου είχε στείλει συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Δούκα αμέσως μετά την εκλογή του, τον περασμένο Νοέμβριο, και ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν από τους πρώτους που τον συνεχάρησαν για την επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, τον Απρίλιο. Και οι δυο αναφέρθηκαν στην επιθυμία να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και στην ανάγκη συνεργασίας των μεγαλουπόλεων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. Οι δίαυλοι ενεργοποιούνται.

Σε απόλυτη συνεννόηση

Να παραμείνουμε στα του Δήμου Αθηναίων, που χθες διέψευσε πληροφορίες ότι ματαιώθηκε εκδήλωση για τα Τέμπη. Οπως διευκρινίστηκε, η εκδήλωση απλώς αναβλήθηκε, αφού είχε προγραμματιστεί για την Πρωτομαγιά και εξαιτίας της απεργίας των συγκοινωνιακών μέσων δεν θα ήταν εύκολη η συμμετοχή του κόσμου. Οπως επισημαίνουν από το επιτελείο του κ. Δούκα, μάλιστα, η απόφαση ελήφθη σε απόλυτη συνεννόηση με τους συγγενείς των θυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT