Η ενδοδημοτική κινητικότητα τίθεται σε εφαρμογή

Η ενδοδημοτική κινητικότητα τίθεται σε εφαρμογή

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «τροχιά» τίθεται η εφαρμογή της ενδοδημοτικής κινητικότητας, καθώς ξεκινά η καταγραφή όλων των ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη διενέργεια υπηρεσιακών μεταβολών των υπαλλήλων που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Με εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις υπηρεσίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητεί μέχρι τις 27 Ιουνίου να ενημερώσουν το υπουργείο για την ύπαρξη διατάξεων αναφορικά με τη δυνατότητα διενέργειας υπηρεσιακών μεταβολών και συγκεκριμένα απόσπασης, μετάθεσης και μετάταξης.

Δεδομένου ότι υπάρχει πληθώρα ειδικών διατάξεων αναφορικά με τη δυνατότητα μετακίνησης των υπαλλήλων, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί, μέσω της εγκυκλίου, να συγκεντρώσει και να καταγράψει το συνολικό σχετικό θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να υπάρχει σαφέστερη εικόνα για τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την εφαρμογή της ενδοδημοτικής κινητικότητας.

Η όλη διαδικασία θα είναι αποσυνδεδεμένη από τη διαθεσιμότητα αλλά και από τις απολύσεις, καθώς στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία μιας εσωτερικής αγοράς εργασίας που θα καταργήσει το ισχύον σύστημα με τις αποσπάσεις, μετατάξεις και τις μεταθέσεις. «Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το “πάντρεμα” των προσόντων και των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης», εξήγησε ο υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. «Το υφιστάμενο χαοτικό σύστημα μετακινήσεων δημοσίων υπαλλήλων με “θολά” κριτήρια πρέπει να αντικατασταθεί από ένα σταθερό, διαφανή και αντικειμενικό μηχανισμό, προς όφελος της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών», κατέληξε.

Στο θέμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ ΣΚΑΪ ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος. Ο κ. Ντινόπουλος έθεσε θέμα επανεξέτασης των χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν, καθώς, όπως είπε, έχουν λήξει οι προθεσμίες και έχουν δηλώσει συμμετοχή μόνο 1.000 από τους συνολικά 3.000 υπαλλήλους που ήταν ο αρχικός στόχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT