Προθεσμία πήραν οι 11 για 15 Σεπτεμβρίου

Προθεσμία πήραν οι 11 για 15 Σεπτεμβρίου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα μέσα Σεπτεμβρίου τοποθετούνται πλέον οι εξελίξεις σχετικά με την έρευνα της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο. Τα 11 πρόσωπα που είχαν κληθεί χθες να καταθέσουν ανωμοτί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Αριστείδης Κορέας, ο οποίος διερευνά την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι εμπλεκόμενοι εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους πλην του ενός εκ των δύο προέδρων ΠΑΕ ο οποίος είχε αυτοπρόσωπη παρουσία.

Οι συνήγοροι ζήτησαν νέα προθεσμία επικαλούμενοι κυρίως το εύρος της δικογραφίας και τη θερινή περίοδο κατά την οποία απουσίαζαν.

Από τα 11 πρόσωπα τα πέντε έχουν καταθέσει ανωμοτί για την υπόθεση των «στημένων πινάκων» διαιτησίας την περίοδο 2012-2013, ενώ τα υπόλοιπα έξι προσήλθαν ενώπιον του αντεισαγγελέα για πρώτη φορά.

Η κλήση τους οφείλεται στο περιεχόμενο του βουλεύματος του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών από το οποίο λόγω της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτουν νέα στοιχεία.

Με το συγκεκριμένο βούλευμα ο αντεισαγγελέας συσχετίζει την υπόθεση των «στημένων πινάκων» με την έκρηξη στο αρτοποιείο του πρώην διαιτητή Σούπερ Λιγκ, Πέτρου Κωνσταντινέα, τον Φεβρουάριο του 2012.

Τα πρόσωπα που κλήθηκαν ως ύποπτα είναι τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ και ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της, δύο μέλη της ΚΕΔ (ένα νυν και ένα πρώην), δύο πρόεδροι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και τρεις διαιτητές της Σούπερ Λιγκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή