Γιατί σάρωσε τα ΕΜΜΥ το «Breaking Bad»;

Γιατί σάρωσε τα ΕΜΜΥ το «Breaking Bad»;

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΜΜΥ. Ομολογώ ότι το πρώτο επεισόδιο του «Breaking Bad» πριν από μερικά χρόνια το είδα σχεδόν με το ζόρι. Οι αργοί ρυθμοί του, η πλήρης απουσία μουσικής (και τα δύο τόσο ξένα με τις μέχρι τότε συνηθισμένες τηλεοπτικές πρακτικές), καθώς και ο κάπως… αντιτουριστικός ημίγυμνος πρωταγωνιστής του δεν με προδιέθεταν θετικά για τη συνέχεια. Φυσικά, έπεφτα τραγικά έξω. Δύο με τρία επεισόδια αργότερα, είχα πραγματικά εθιστεί, καθώς η σειρά ξεδίπλωνε τις καταπληκτικές αρετές της, οι οποίες την κατέστησαν μία από τις καλύτερες των τελευταίων δεκαετιών και καθήλωσαν εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Ως επιστέγασμα του πέμπτου, εξίσου συναρπαστικού, κύκλου, που έκλεισε με τον πιο ταιριαστό τρόπο την ιστορία, ήρθε η φετινή απονομή των τηλεοπτικών βραβείων Emmy, η οποία ανέδειξε το «Breaking Bad» αδιαμφισβήτητο νικητή της. Με πέντε βασικότατα βραβεία (καλύτερης δραματικής σειράς, καλύτερου σεναρίου, πρώτου και δεύτερου ανδρικού και δεύτερου γυναικείου ρόλου) ξεπέρασε ακόμη και τις ήδη αισιόδοξες προβλέψεις και άφησε πίσω τον (πολύ δυνατό) ανταγωνισμό. Ο βασικός πρωταγωνιστής Μπράιαν Κράνστον, ο οποίος επί πέντε χρόνια ενσάρκωσε ιδανικά τον Γουόλτερ Γουάιτ, τον οικογενειάρχη καθηγητή λυκείου που μεταβάλλεται σε βαρώνο των ναρκωτικών προκειμένου να εξασφαλίσει οικονομικά την οικογένειά του, επικράτησε έναντι του φετινού νικητή των Οσκαρ Μάθιου Μακόναχι. Ο Μακόναχι, που ήταν υποψήφιος για την επίσης καταπληκτική ερμηνεία του στο αστυνομικό θρίλερ «True Detective», έφυγε με άδεια χέρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Κράνστον κατακτά για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια το συγκεκριμένο βραβείο.

Κατά τα άλλα, δικαίως βραβεύθηκε και το εξαιρετικό σενάριο του πέμπτου κύκλου (αλλά και συνολικά της σειράς) ο οποίος οδήγησε τις εξελίξεις στη δραματική τους κορύφωση αργά και μεθοδικά, χρησιμοποιώντας πολλές από τις κλασικές μεθόδους του τραγικού είδους. Εχοντας ξεκινήσει το 2008, το «Breaking Bad» συνέπεσε με τα χρόνια της ραγδαίας ανόδου της αμερικανικής τηλεόρασης.

Συνετέλεσε δε καθοριστικά σε αυτήν την άνοδο τόσο λόγω της ποιοτικής στάθμης του, όσο και της γιγάντωσης που προσέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο AMC, το οποίο μπόρεσε στο εξής να πραγματοποιήσει και άλλα αξιόλογα πρότζεκτ χάρη στα κέρδη της μεγάλης επιτυχίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή