Σύγκρουση με ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση

Σύγκρουση με ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κόκκινη γραμμή» στο θέμα της αξιολόγησης. αλλά και του ελέγχου των συμβάσεων των δημοσίων υπαλλήλων χαράσσει η κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη νομιμότητα.

Η γνωστοποίηση της πρόθεσης των 19 δημάρχων προερχομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ –τους οποίους πιθανολογείται ότι θα στηρίξει και η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου– να μην εφαρμόσουν την αξιολόγηση και να μη συνδράμουν στη διεξαγωγή των ελέγχων για παράνομες μετατροπές συμβάσεων κλιμάκωσε την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα», ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «πολιτικούς προστάτες» όσων αντιδρούν στην αξιολόγηση, «φωτογραφίζοντας» ξεκάθαρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89 κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Με ποιο επιχείρημα κάποιος αντιδρά σε έναν επανέλεγχο όταν υπάρχουν στοιχεία ότι είχαν γίνει λαθροχειρίες;», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος πάντως και μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα στους επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ, σε περίπτωση άρνησης των δημάρχων ή των αρμοδίων οργάνων, να λάβουν τα στοιχεία που απαιτούνται για τον έλεγχο των συμβάσεων ακόμα και με εισαγγελική παραγγελία. Την ίδια ώρα, βάσει του ποινικού και πειθαρχικού κώδικα, «απείθαρχοι» δήμαρχοι και αρμόδια όργανα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της απείθειας και της παρακώλυσης ελέγχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή