Σφοδρή σύγκρουση Αδ. Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή σύγκρουση Αδ. Γεωργιάδη – ΣΥΡΙΖΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δήλωση του κ. Αδ. Γεωργιάδη, το πρωί της Τρίτης, ότι εάν πέσει η κυβέρνηση «δεν θα μείνει φράγκο» στις τράπεζες, ακούστηκε σαν ηχηρό καμπανάκι στην Κουμουνδούρου και προκάλεσε τη σύγκληση έκτακτης σύσκεψης στο γραφείο του κ. Αλ. Τσίπρα, με τη συμμετοχή στελεχών του οικονομικού και του επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η αίσθηση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι δεν επρόκειτο για μια τυχαία και αποσπασματική τοποθέτηση, αλλά ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επενδύσει σε ολική επαναφορά των διλημμάτων που κυριάρχησαν πριν από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 περί κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και επιστροφής στη δραχμή. Το ερώτημα που τέθηκε στη σύσκεψη ήταν ποια τακτική θα πρέπει να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση που ελήφθη άρχισε να ξεδιπλώνεται χθες: «Πρόκειται περί συγκεκριμένου σχεδίου, επίσημα από τη Ν.Δ. Αντιλαμβανόμενη ότι δεν έχει κανένα άλλο πια επιχείρημα, αντιλαμβανόμενη ότι το έδαφος υποχωρεί πια κάτω από τα πόδια της, τι να κάνει; Να τρομοκρατήσει τον κόσμο», δήλωσε (ANT1) ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να απαντήσει σε μια λογική αποκάλυψης των κινήτρων για όσα λέγονται από τα στελέχη της Ν.Δ. και της κυβέρνησης, και, ταυτόχρονα, να εμφανισθεί ως προασπιστής της σταθερότητας, της νομιμότητας και των θεσμών: «Είναι τυχοδιωκτικό αυτό; Είναι επιζήμιο για τις τράπεζες; Εκθέτει τη χώρα; Θα έπρεπε ο εισαγγελέας να επέμβει; Οφείλει η Τράπεζα της Ελλάδος να πάρει θέση; Ολα αυτά θα έπρεπε να συμβούν», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο κ. Γεωργιάδης χθες επέμεινε στην άποψή του λέγοντας (ALPHA) ότι «θα πάρω τα λεφτά μου εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκαθαρίσει τι θα κάνει σε περίπτωση που του πουν “όχι” (οι εταίροι), αλλιώς θα ακολουθήσει πολιτική αβεβαιότητα». Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη θέλησε να υποβαθμίσει τις αναφορές Γεωργιάδη λέγοντας (ALPHA) ότι «δεν πρόκειται περί δήλωσης, πρόκειται περί ελεύθερης συζήτησης». Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε (ρ/σ ΒΗΜΑ) ότι «μια οποιαδήποτε πολιτική αποσταθεροποίηση ή ενδεχόμενες αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις θα δημιουργήσουν μια αστάθεια και στην οικονομία και ως προς τις επιλογές της».

Σε ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε χθες στον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, επικαλούμενος αναφορές του κ. Νίκου Βούτση σε προσφυγή σε δημοψήφισμα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει αρνητική απάντηση στην πρότασή του προς την Ευρώπη. «Αν η Ευρώπη σάς πει “όχι”, πάμε σε δημοψήφισμα. Επιστροφή, δηλαδή, στον Νοέμβριο του 2011», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Ο κ. Βούτσης περιορίστηκε να απαντήσει: «Ναι, θα είμαστε μαζί με τον λαό».

Η συνέχεια δόθηκε από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών, όπου, σύμφωνα με ορισμένους εξ αυτών, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε από ανοιχτή ακρόαση τον κ. Βούτση και προσπάθησε να τον κάνει να αναφερθεί σε δημοψήφισμα. Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, πάντως, ισχυρίζεται ότι ανοιχτή ακρόαση είχε μόνο μέχρι να απαντήσει στην κλήση ο κ. Βούτσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή