Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ

Φωτογραφίες Σεφέρη

Λιβαδειά

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Σεφέρη παρουσιάζεται στο ισόγειο του Νερόμυλου στις πηγές της Κρύας της Λιβαδειάς. Συνδιοργανωτές το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, ο σύλλογος «Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση νομού Βοιωτίας. Διάρκεια έκθεσης έως τις 17 Οκτωβρίου.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Πτυχώσεις

Θεσσαλονίκη

Την ερχόμενη Παρασκευή (17/10) εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης Nitra, στη Θεσσαλονίκη, η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μίλτου Παντελιά «Παλίμψηστες πτυχώσεις». Τα έργα αυτής της ενότητας λειτουργούν σαν μνημειακά ενσταντανέ που εκπέμπουν μιαν αύρα με έντονα τα στοιχεία της νοσταλγίας, αλλά και του πόθου. Διάρκεια έκθεσης έως τις 29 Νοεμβρίου.

ΘΕΑΤΡΟ

Αννα Κοκκίνου

Θεσσαλονίκη

Στο θέατρο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης ανεβαίνει τη Δευτέρα (13/10) η Αννα Κοκκίνου για μια σειρά παραστάσεων των έργων «Λα Πουπέ» και «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού». Και στα δύο έργα παρουσιάζεται με σημερινό αισθητήριο η ελληνικότητα της γλώσσας μέσα από μια μακριά σκηνική θητεία. Η Αννα Κοκκίνου παρέχει στον ελληνικό λόγο τον χώρο της αναπαράστασης για να δοκιμαστούν οι αντοχές του. Στο «Λα Πουπέ» τη σκηνοθεσία υπογράφει η ίδια η Κοκκίνου, ενώ στις «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» σκηνοθέτης είναι ο Δήμος Αβδελιώδης. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 11 Νοεμβρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τριήμερο για το περιβάλλον

Καλαμάτα

Ενα τριήμερο σημαντικών εκδηλώσεων διοργανώνει έως και αύριο στην περιοχή της Καλαμάτας η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού. Σήμερα θα δοθεί ημερίδα με θέμα την προστασία των παραδοσιακών οικισμών και τον σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Αύριο θα συζητηθεί στην Καστάνια της Μάνης η ολοκλήρωση εργασιών αποκατάστασης του Ι.Ν. Αγίου Πέτρου, σημαντικού μνημείου του 12ου αιώνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη

Το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης – Βίλα Καπαντζή την έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη «Αθως/Τα χρώματα της πίστης» έως τις 24 Οκτωβρίου.

Η φωτογραφική εργασία του Στράτου Καλαφάτη ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε το 2013. Συνολικά χρειάστηκαν 25 επισκέψεις στην Αθωνική Πολιτεία και ένα σύνολο διακοσίων ημερών για να παρουσιάσει ο φωτογράφος τη δική του εκδοχή για το τοπίο και τους ανθρώπους σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο.

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Σχέδια με σινική του Αλκη Πιερράκου

Στη Μονή Λαζαριστών παρουσιάζεται η νέα έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο «Αλκης Πιερράκος. Lepanto: Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Δέκα χρόνια μετά την πραγματοποίηση της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του καλλιτέχνη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του ΚΜΣΤ, ο Αλκης Πιερράκος επιστρέφει με μια σειρά σχεδίων με σινική μελάνη σε χαρτί, που εικονογραφούν την κρίσιμη ιστορικά για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού ναυμαχία της Ναυπάκτου.

ΣΕΡΡΕΣ

«Ζεϊμπέκικο» στο Δημοτικό Θέατρο

Το «Ζεϊμπέκικο» της Λείας Βιτάλη με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Νινιό, παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, ξεκίνησε τις παραστάσεις του στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» στις Σέρρες.

Αλλοτε άγριο και σκληρό, άλλοτε ανάλαφρο και τρυφερό με καυστικό χιούμορ το νέο έργο της Βιτάλη καθρεφτίζει την αλήθεια της ελληνικής ψυχής και θέτει καίρια ερωτήματα για τις αξίες της νέας πραγματικότητας. Με τον Γιώργο Νινιό παίζουν η Στέλλα Κρούσκα και η Μαρία Κατσούλη. Η σκηνοθεσία είναι του Φώτη Μακρή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Γράμματα αγάπης στον Στάλιν»

Ολοκληρώνονται αύριο οι παραστάσεις του έργου «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» της εταιρείας θεάτρου «Εν Δράσει» στον θεατρικό χώρο «Black Box» στη Θεσσαλονίκη. Το έργο του Μαγιόργκα που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Μυλωνάς είναι μια φανταστική ιστορία βασισμένη στην εμπειρία του Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ τον οποίο ο σταλινισμός καταδίκασε σε σιωπή. Ο Ισπανός δραματουργός, χρησιμοποιεί τρία υπαρκτά πρόσωπα μιας άλλης εποχής, προκειμένου να αγγίξει ερωτήματα που είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT