Μείον 12 βαθμοί για τον Ηρόδοτο

Μείον 12 βαθμοί για τον Ηρόδοτο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της ΕΠΟ για τον Ηρόδοτο. Οπως έγραψε από χθες η «Κ» η ομοσπονδία απέρριψε την αρχική σκέψη περί αποβολής της ομάδας της Κρήτης από το πρωτάθλημα λόγω των επεισοδίων στον αγώνα με τον Εθνικό που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του φιλάθλου της ομάδας Πειραιά, Κώστα Κατσούλη, και αποφάσισε η ποινή που θα επιβληθεί να είναι αφαίρεση βαθμών, τιμωρία έδρας (αγώνες χωρίς θεατές) και πρόστιμο. Χθες το απόγευμα διέρρευσε ότι η ποινή θα είναι αφαίρεση 12 βαθμών, τιμωρία έδρας για δέκα αγωνιστικές και πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Από την ΕΠΟ επιβεβαιώθηκε ανεπίσημα ότι θα επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών και τιμωρία έδρας αλλά δεν επιβεβαιώθηκε το ύψος της.

Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι η ποινή ο Ηρόδοτος θα έχει δικαίωμα να προσφύγει σε δεύτερο βαθμό στο Δ.Σ. της ΕΠΟ. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΟ πήρε την υπόθεση από τα πειθαρχικά όργανα και συγκρότησε επιτροπή από τρία μέλη του Δ.Σ. (Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Γκιρτζίκης, Β. Τοπολιάτης) αφού βάσει των προβλεπόμενων στον πειθαρχικό κώδικα, τα πειθαρχικά όργανα το ανώτερο που θα μπορούσαν να επιβάλουν θα ήταν ποινή αποκλεισμού έδρας δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 2.500 ευρώ.

Από τη στιγμή που γίνεται χρήση του άρθρου 41 του καταστατικού περί «βάναυσης προσβολής του αθλήματος» και επιλαμβάνονται μέλη του Δ.Σ. σε πρώτο βαθμό και ολόκληρο το Δ.Σ. σε δεύτερο βαθμό, δύναται να επιβληθούν όλες οι ποινές που προβλέπονται στους κανονισμούς της ΕΠΟ στον υπέρτατο βαθμό.

Ο Ηρόδοτος με επιστολή που έστειλε στην ΕΠΟ ζητεί «να μην αποτελέσει την "Ιφιγένεια" του ελληνικού ποδοσφαίρου, για όλα τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν διαχρονικά τον ελληνικό αθλητισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT