Ανασυγκρότηση μέσω Ευρωλίγκας

Ανασυγκρότηση μέσω Ευρωλίγκας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Βαλένθια και με προορισμό τη Μαδρίτη για τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, το 2015, ο Ολυμπιακός αρχίζει σήμερα (22.00) το ευρωπαϊκό ταξίδι του.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν αφενός να έχουν νικηφόρο πρεμιέρα στη διοργάνωση και αφετέρου να αποδείξουν ότι η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, ήταν μια «παρένθεση» που θα «κλείσει» με πειστικές εμφανίσεις, οι οποίες θα συνδυαστούν με νίκες. Χωρίς τον Γιώργο Μπαρτζώκα που καθοδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου, το 2013 και με τον Μίλαν Τόμιτς να τον αντικαθιστά στον πάγκο, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει λύσεις στις τρεις απουσίες παικτών που θα έχει, απέναντι στη Βαλένθια. Την αποστολή δεν ακολούθησε και ο Πρίντεζης, εκτός των Ντάρντεν και Παπαπέτρου που συνεχίζουν πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο Λοτζέσκι δεν προπονήθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, ενώ τραυματίας από τον πρόσφατο αγώνα με τον Απόλλωνα είναι και ο Κατσίβελης, αλλά ο Τόμιτς διευκρίνισε ότι «οι απουσίες δεν αποτελούν δικαιολογία». Για την Βαλένθια δεν θα αγωνιστεί ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς.

Στην τεχνική ανάλυση της ισπανικής ομάδας, ο Τόμιτς επισήμανε: «Πρόκειται για εξαιρετική ομάδα, η οποία παίζει πολύ καλή άμυνα, στηρίζεται στην άμυνά της και στον ρυθμό που δίνει στα παιχνίδια της, όχι τόσο στο διάβασμα. Η Βαλένθια έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Μπορεί να λέγαμε διαφορετικά πράγματα, εάν δεν είχαμε απουσίες».

Ο προπονητής της Βαλένθια, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό για όλους τους αντιπάλους της ελληνικής ομάδας στην Ευρωλίγκα, ενώ τόνισε: «Είναι μία ομάδα με συμπαγή άμυνα που σε αναγκάζει να χάνεις μπάλες και χτυπά στον αιφνιδιασμό».

Παράλληλα, o προπονητής της Εθνικής Γαλλίας και της Στράσμπουρ, Βινσέντ Κολέ, δήλωσε ότι οι συζητήσεις με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκαν και θα παραμείνει στον πάγκο της γαλλικής ομάδας, γιατί ήταν θέμα ηθικής να το πράξει. Τέλος, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την έναρξη χορηγικής συνεργασίας με εταιρεία που ανήκει στον ΟΠΑΠ.

• Στον Παναθηναϊκό, ο Τζούλιαν Ράιτ συνεχίζει να δοκιμάζεται από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αλλά η προσοχή του Μαυροβούνιου προπονητή και των παικτών του, έχει στραφεί στον αυριανό, πρώτο αγώνα της Ευρωλίγκας, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Τουρόφ, στο ΟΑΚΑ. Στο απουσιολόγιο των τραυματιών, βρίσκονται ακόμα οι Μαυροκεφαλίδης και Νέλσον, ενώ υπολογίζεται ο Μπατίστα που προπονήθηκε χθες. Ο Διαμαντίδης δεν προπονήθηκε χθες για προληπτικούς λόγους, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατό του.

• Οι Αμερικανοί Τόνι Γουντς και Μπράιαν Φιτζπάτρικ ήρθαν στην Αθήνα για τον Πανιώνιο, στον οποίο προπονούνται, ήδη, οι Ξανθόπουλος, Βεργίνης και ο Σλοβένος Στρναντ, αλλά ακόμα δεν έχει διευθετηθεί ο διακανονισμός με τον Ζορόφσκι και τον Χαριτόπουλο για την άρση απαγόρευσης μεταγραφών.

• Ο ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Γιούρο Καπ, επικράτησε στη δεύτερη παράταση (66-66, 73-73) της τουρκικής Καρσίγιακα στην Σμύρνη με 87-81.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT