«Από τι ζουν οι άνθρωποι» του Τολστόι στο θέατρο «Πορεία»

«Από τι ζουν οι άνθρωποι» του Τολστόι στο θέατρο «Πορεία»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μην το σκεφτείτε καθόλου. Πάρτε μαζί σας παρέα οποιουδήποτε φύλου και ηλικίας, και πηγαίνετε να δείτε μια ιστορία του Λέοντος Τολστόι, που είναι μαζί χάδι, ποίηση, παραμύθι, θέατρο, λογοτεχνία, ελπίδα, ανακούφιση, ανάταση.

Από χθες το βράδυ επαναλαμβάνεται στο θέατρο «Πορεία» (Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου) η παράσταση «Από τι ζουν οι άνθρωποι», που είχε σημειώσει εξαιρετική επιτυχία την περυσινή θεατρική σεζόν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Το θέμα της ιστορίας του Τολστόι είναι πολύ απλό: ένας φτωχός παπουτσής, την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, βγήκε τουρτουρίζοντας έξω στο χιόνι να μαζέψει τα λεφτά που του χρωστούσαν. Σε μια γωνιά του δρόμου έπεσε πάνω σ’ έναν σωριασμένο, παράξενο, γυμνό άνθρωπο. Και τον πήρε σπίτι του. Από αυτό το σημείο ξεκινούν διάφορα μυστήρια, απροσδόκητα και καταπληκτικά γεγονότα, που εν τέλει θα αποκαλύψουν στον φτωχό παπουτσή και στη γυναίκα του την απάντηση στο ερώτημα «από τι ζουν οι άνθρωποι».

Μια συλλογική προσπάθεια είναι αυτή η παράσταση: του Ηλία Κουνέλα, της Ολιας Λαζαρίδου, του Γιώργου Νανούρη. Η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα συμβαδίζει αρμονικά με την ευαισθησία της παράστασης. Το σκηνικό τοπίο της Κατερίνας-Χριστίνας Μανωλάκου δημιουργεί ένα σύμπαν παραμυθιού και ονείρου. Οι τρεις ηθοποιοί και δημιουργοί της παράστασης έψαξαν να βρουν έναν τρόπο επικοινωνίας σε μιαν εποχή που οι άνθρωποι είναι κουμπωμένοι, καχύποπτοι, θυμωμένοι, μοναχικοί και δύσκολα στέκονται να ακούσουν τις σκέψεις των άλλων. Ετσι διάλεξαν ένα παραμύθι-παραβολή, που μιλάει για το αγαθό που κυρίως μας λείπει: την αγάπη. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 5 το απόγευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT