Εκλογική ετοιμότητα από ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογική ετοιμότητα από ΣΥΡΙΖΑ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξόρμηση στελεχών στην περιφέρεια, περιοδείες και ομιλίες σε συγκεντρώσεις, ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο και με ανάλογη συνέχεια όλο το επόμενο διάστημα, υλοποιείται η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα. Περιοδείες στην επαρχία θα κάνει και ο ίδιος ο κ. Αλέξης Τσίπρας, καθώς στην Κουμουνδούρου αξιολογούν την παρουσία του ως το «δυνατό χαρτί» ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Προτεραιότητα

Σε πρώτη φάση, στις εξορμήσεις των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίδεται προτεραιότητα στους νομούς όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στις προηγούμενες εκλογές και, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καθημερινή τριβή σε βουλευτικό επίπεδο με τις τοπικές κοινωνίες. Τα στελέχη που θα περιοδεύσουν στην επαρχία είναι επιφορτισμένα να μεταφέρουν προς τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος την κεντρική θέση ότι θα πρέπει να επιχειρηθεί άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες, να σταματήσουν να λειτουργούν αμυντικά και με εσωστρέφεια, καθώς βασική επιδίωξη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ταχύτερο δυνατόν η οργανωτική δομή του κόμματος να φθάσει να ανταποκρίνεται στη σημερινή εκλογική του επιρροή.

Το άνοιγμα των τοπικών οργανώσεων συνδέεται και με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις επόμενες εκλογές, αλλά και τη στελέχωση συνολικότερα ενός επαρκούς κομματικού εκλογικού μηχανισμού, καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου, στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, δεν κατέστη εφικτό να υπάρχουν εκλογικοί αντιπρόσωποι παντού.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται, επίσης, αποφασισμένοι να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην κυβέρνηση, με επίκεντρο την εφαρμοζόμενη πολιτική. Ετσι, χθες, ο τομεάρχης Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε την τροπολογία για τη ρύθμιση οφειλών προς ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία ανεπαρκή για την επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την ανακούφιση των πολιτών.

Αιτιολογώντας την άποψή του, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε στη δήλωσή του ότι με την εν λόγω ρύθμιση συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ οι περικοπές μειώνονται όσο αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων, με αποτέλεσμα αυτοί που χρειάζονται τις περισσότερες δόσεις, δηλαδή οι πιο ευάλωτοι, να καλούνται να καταβάλουν, τελικά, υψηλότερο ποσό.

Επικρίνει, επίσης, την απουσία διασύνδεσης της ρύθμισης οφειλών με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Επισημαίνει, δε, ότι στην ίδια τροπολογία συμπεριελήφθη η συνέχιση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα επόμενα δύο χρόνια, που τη χαρακτηρίζει «νέο μέτρο». Τέλος, αντιπαραβάλλει την τροπολογία με την πρόταση νόμου που κατέθεσε για το ίδιο θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτηρίζει καλύτερη, καθώς, όπως λέει, βασική φιλοσοφία της είναι η σύνδεση των δόσεων με το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη, χωρίς την επιβολή επιτοκίου. Εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο θα δοθεί ανάσα σε περισσότερο κόσμο και, παράλληλα, θα ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή