Συνάντηση Τσίπρα – Στουρνάρα στον απόηχο των stress tests

Συνάντηση Τσίπρα – Στουρνάρα στον απόηχο των stress tests

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μία συνάντηση που «εκκρεμούσε από καιρό» προσδιορίζουν συνεργάτες του κ. Αλέξη Τσίπρα το ραντεβού του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Μία συνάντηση που αρχικά είχε προσδιοριστεί για την Παρασκευή και λίγο έλειψε ακόμη και να ματαιωθεί. Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, η ενόχληση που προκάλεσαν στην Κουμουνδούρου «διαρροές», όπως τις χαρακτήριζαν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ότι ο κ. Στουρνάρας επρόκειτο σήμερα να συναντηθεί με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύθηκε προς την ΤτΕ ενόχληση, με το σκεπτικό ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεσμικά, θα έπρεπε να προηγηθεί τον υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, εφόσον ο κ. Στουρνάρας προγραμματίζει σειρά συναντήσεων τις επόμενες ημέρες. Επειτα από συνεννοήσεις που διήρκεσαν αρκετές ώρες κι ενώ η Κουμουνδούρου, που το μεσημέρι έδινε ως οριστική τη συνάντηση, απαντούσε αργά το απόγευμα ότι «δεν έχει καθοριστεί πότε, πού και εάν θα γίνει», τελικά η συνάντηση οριστικοποιήθηκε για σήμερα. Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης, που θα δει τον κ. Στουρνάρα την Παρασκευή, εμφανιζόταν, μέσω συνεργατών του, «παγερά αδιάφορος» αν θα γίνει το δικό του ραντεβού πριν ή έπειτα από εκείνο του κ. Τσίπρα.

Η συνάντηση του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Στουρνάρα πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις στον χώρο των τραπεζών, μετά την ολοκλήρωση των stress tests, κατέστησαν την πραγματοποίησή της περισσότερο επίκαιρη. Εντάσσεται, δε, στις συναντήσεις που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να ενισχύσει το προφίλ υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συνομιλεί με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της κρατικής δομής.

Οι βασικές θέσεις ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αναφερθεί στις βασικές θέσεις του κόμματός του, ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αρχίσουν να ασκούν μετά και την ολοκλήρωση των stress tests ενεργά τον ρόλο τους για την επανενεργοποίηση της οικονομίας, που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο βασικές διαστάσεις: την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, με χορήγηση χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις, κυρίως στις μικρομεσαίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και, κατά δεύτερον, να λειτουργήσουν με κοινωνικούς όρους και να προωθήσουν λύσεις για το θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Στην Κουμουνδούρου, την ίδια στιγμή, εργάζονται εντατικά για να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό των περιφερειακών συνδιασκέψεων και αναμένεται αύριο να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει και περιοδεία του κ. Τσίπρα στην επαρχία. Οι εκδηλώσεις πρόκειται να αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα και, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα πραγματοποιούνται δύο εβδομαδιαίως. Στόχος είναι να παρουσιαστεί κατά το δυνατόν πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον όσον αφορά το οικονομικό σκέλος του, που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά συνολικά, με ορίζοντα τετραετίας. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τις οργανώσεις βάσης, εγκαινιάζονται νέες τοπικές οργανώσεις στην επαρχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή