Νέο προεδρείο ΠΕΡΔΑ με ανατροπή

Νέο προεδρείο ΠΕΡΔΑ με ανατροπή

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Στο προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης δεν συμμετέχει κανείς από την παράταξη της πλειοψηφίας με επικεφαλής τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου, την οποία είχε στηρίξει η Ν.Δ. Ωστόσο, όλοι οι εκπρόσωποι στο προεδρείο του Δ.Σ. και στην εκτελεστική επιτροπή της ΚΕΔΕ είναι «γαλάζιοι» –η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χθες– μετά την αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη διαδικασία.

Η εκλογή του κ. Γκότση με 14 ψήφους έναντι 9 του αντιπάλου του Δημήτρη Στεργίου (δύο λευκά των εκπροσώπων του ΚΚΕ) πραγματοποιήθηκε στην τρίτη ψηφοφορία των μελών του 25μελούς διοικητικού συμβουλίου, όπου απαιτείται σχετική πλειοψηφία για την εκλογή προέδρου. Τον κ. Γκότση ψήφισαν, εκτός από τους 5 εκπροσώπους της παράταξής του, και οι 5 της παράταξης του Νίκου Σαράντη (που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ) και οι 4 της παράταξης του Γιώργου Ιωακειμίδη. Μετά την εκλογή του προέδρου, ο κ. Στεργίου δεν αποδέχθηκε την πρόταση των «συνασπισμένων» αντιπάλων του να καταλάβει η παράταξή του τις δύο θέσεις των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και αποχώρησε. Το προεδρείο της ΠΕΔΑ στη συνέχεια διαμορφώθηκε ως εξής: αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, γενικός γραμματέας ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης και μέλη της εκτελεστικής επιτροπής οι Γιάννης Κασσαβός, δήμαρχος Αχαρνών και Σωτήρης Ντούρος, δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών.

Οι εκλογές και οι ισορροπίες που διαμορφώνονται στην ΠΕΔΑ έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, καθώς τα 4 από τα 7 μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ (του φορέα που διαχειρίζεται τα απορρίμματα στον νομό) θα προέλθουν από εκλέκτορες της ΠΕΔΑ, δύο ορίζονται από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ μία θέση καταλαμβάνει αυτοδικαίως η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, που για να εφαρμόσει την πολιτική της για τα απορρίμματα θα πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ.

Στην ΚΕΔΕ, μετά την αποχώρηση των παρατάξεων του Α. Κοιμήση (ΠΑΣΟΚ), του Γιώργου Ιωακειμίδη (Ανεξάρτητοι – ΔΗΜΑΡ) και του Δημήτρη Μπίρμπα (ΣΥΡΙΖΑ), τα μέλη της εκτελεστικής Επιτροπής ορίστηκαν με κλήρωση από την παράταξη του Γιώργου Πατούλη.

Εκτελεστική Επιτροπή: Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήμαρχος Σάμου, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, δήμαρχος Ξάνθης, Νίκος Μελετίου, δήμαρχος Ασπροπύργου, Δημήτρης Τζιαχρήστας, δήμαρχος Δομοκού, Ιωάννης Τζίτζιος, δήμαρχος Σιθωνίας, Σάββας Χιονίδης, δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Κοτρωνιάς, δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή