Τα λάθη, οδηγός των ερευνών στο Ν. Ηράκλειο

Τα λάθη, οδηγός των ερευνών στο Ν. Ηράκλειο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από τη μέχρι στιγμής έρευνα για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προκύψει ιδιαίτερα αξιοποιήσιμα ευρήματα. Οι δράστες, αν και υπέπεσαν σε λάθη, έχουν σταθεί τυχεροί καθώς δεν άφησαν στοιχεία ικανά να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους». Αυτό υποστήριξε μιλώντας χθες στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τη συμπλήρωση (την 1η Νοεμβρίου) ενός έτους από τη διπλή δολοφονία των δύο νεαρών στη λεωφόρο Ηρακλείου. Σημείωσε, για παράδειγμα, ότι οι δράστες ρίσκαραν διανύοντας απόσταση 5 χλμ. από το σημείο της δολοφονίας πριν εγκαταλείψουν τη μοτοσικλέτα διαφυγής τους, στο ρέμα της Χελιδονούς. «Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι δράστες πυρπολούν τα οχήματά τους προκειμένου να εξαφανίσουν τυχόν ίχνη τους» παρατήρησε. Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι «οι δύο εκτελεστές ενήργησαν κατ’ εντολήν ατόμου που δεν είχε άμεση γνώση για τις λεπτομέρειες του τρόπου δράσης τους», παρατήρηση που ενισχύει το σενάριο της «κατά παραγγελίαν» εκτέλεσης των δύο χρυσαυγιτών. Την ευθύνη της δολοφονίας των Γ. Φουντούλη και Μαν. Καπελώνη ανέλαβαν με προκήρυξη οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις στην «Κ» αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής. Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «τα αποτυπώματα, δακτυλικά και γενετικά, που έχουμε συλλέξει και τα υπόλοιπα ευρήματα δεν μας έχουν οδηγήσει κάπου. Ωστόσο, είναι πιθανό να προκύψει ταυτοποίηση των δραστών με αφορμή παράλληλες έρευνες που διεξάγουμε».

Σε ό,τι αφορά τη φημολογούμενη εμπλοκή στην υπόθεση του 31χρονου Ι.Τ. ή «Πιτσίλα», που δολοφονήθηκε τον Μάιο στον Κορυδαλλό, αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. παρατηρούν ότι «παρότι υπήρξε σωρεία πληροφοριών που τον ενέπλεκαν στη δολοφονία, δεν προέκυψε στοιχείο που να μας οδηγήσει ανακριτικά σ’ αυτόν». Ο 31χρονος εφέρετο ως «δεξί χέρι» γνωστού βαρυποινίτη και ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ ποινικών και τρομοκρατών, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε αναλάβει να εκτελέσει -και στο παρελθόν- συμβόλαια θανάτου (σε Νίκαια και Γλυφάδα). Δολοφονήθηκε έξω από fast food στον Κορυδαλλό, εξέλιξη που αποδόθηκε από ορισμένους στο ότι είχε αρχίσει να «μιλάει» για την ανάμειξή του στην εκτέλεση των Φουντούλη και Καπελώνη. Πάντως, για το ίδιο θέμα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε στην «Κ» ότι «η έρευνα βαδίζει σε σωστό δρόμο» και ότι «απαιτείται υπομονή». Σημείωσε δε με νόημα ότι «τα χρήματα της επικήρυξης των δραστών (σ.σ.: 1 εκατ. ευρώ) είναι πολλά…». Στο μεταξύ, σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει προγραμματισμένης συγκέντρωσης μελών της Χ.Α. στο σημείο της δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών το Σάββατο. Αντισυγκεντρώσεις οργανώνουν αντιεξουσιαστές από την κατάληψη Επαυλης Κούβελου (βρίσκεται στο Μαρούσι) και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή