Διακίνηση ναρκωτικών: Oι γονείς οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στη σπείρα

Διακίνηση ναρκωτικών: Oι γονείς οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. στη σπείρα

Πώς οι γονείς ενός 16χρονου κοριτσιού «βοήθησαν» στη σύλληψή ανήλικων διακινητών

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δράση τους είχε αναφερθεί στην αστυνομία ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο. Την καταγγελία είχαν κάνει οι γονείς ενός ανήλικου κοριτσιού, θορυβημένοι από τον θάνατο από υπερβολική δόση της 16χρονης Μαρκέλλας ή «Μαρκ», την 6η Νοεμβρίου σε σπίτι στον Βύρωνα. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τα δύο κορίτσια γνωρίζονταν, πιθανόν δε να προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τους ίδιους διακινητές.

Οταν έγινε γνωστή η υπόθεση της Μαρκέλλας, θορυβημένοι απευθύνθηκαν στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, δίνοντας στους αστυνομικούς πληροφορίες για την ταυτότητα των ατόμων που προμήθευαν με ναρκωτικά την κόρη τους. Πέντε μήνες μετά, οι αστυνομικοί του «Ανηλίκων» προχώρησαν στη σύλληψη 10 ατόμων – εκ των οποίων 6 ανήλικοι. Η αστυνομική επιχείρηση έγινε την 26η Απριλίου με τους συλληφθέντες να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών καθώς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Η ΕΛ.ΑΣ. περιγράφει ως αρχηγικά μέλη δύο 20χρονους – Κανόνιζαν συναντήσεις με τους αγοραστές σε πλατείες και πάρκα σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό.

Η ΕΛ.ΑΣ. περιγράφει ως αρχηγικά μέλη δύο 20χρονους. Στα σπίτια και των δύο βρέθηκε ποσό άνω των 4.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και σημειώσεις με ονόματα και αριθμούς, όχι όμως και ναρκωτικές ουσίες. Σημαντικός ρόλος αποδίδεται και σε έναν 16χρονο, ο οποίος κατόπιν συνεννόησης με τους δύο φερόμενους ως αρχηγούς έδινε εντολές στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας για το πότε, πού και σε ποιον έπρεπε να παραδώσουν τα ναρκωτικά. Ως προς τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο φερόμενοι ως αρχηγοί δέχονταν παραγγελίες στο κινητό τους και στη συνέχεια κανόνιζαν συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές σε πλατείες και πάρκα σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό. Για να μην εντοπιστούν σε περίπτωση που η αστυνομία ερευνούσε τη δράση τους χρησιμοποιούσαν εφαρμογές όπως WhatsApp, Telegram κ.ά. Εκτός από τα χρήματα σε μετρητά που βρήκε και κατάσχεσε η αστυνομία, στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκε μικρή ποσότητα ινδικής κάνναβης που δεν ξεπερνάει συνολικά τα 160 γραμμάρια.

Η δράση της σπείρας προσδιορίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 όταν και κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η 16χρονη τότε Μαρκέλλα, έχοντας κάνει χρήση κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και του αντιεπιληπτικού σκευάσματος Lyrica. Για εκείνη την υπόθεση είχαν συλληφθεί 6 άτομα ανάμεσα στα οποία και δύο ανήλικοι. Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών είχε φτάσει στα ίχνη τους ανακρίνοντας μια σειρά από άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το άτυχο κορίτσι, το διάστημα πριν πέσει σε κώμα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Η εξέταση των ανήλικων μαρτύρων είχε γίνει από ειδικούς παιδοψυχολόγους. «Πήγαμε σπίτι του Λόρι και του Παναγιώτη, εκεί πέρα αράξαμε λίγο και μετά εγώ πήγα για ύπνο. Ξύπνησα και μου είπαν ότι έπαθε κάτι η Μαρκέλλα», είχε καταθέσει ανήλικη φίλη της 16χρονης Μαρκέλλας ή Μαρκ. «Για το σπρώξιμο ας πούμε ναρκωτικών είναι ο Λόρι, ο Γιέγιο και ο Ανδρέας» είχε καταθέσει άλλος μάρτυρας – φίλος της άτυχης 16χρονης. Οι συλλήψεις των υπόπτων έγιναν την 7η και 8η Νοεμβρίου 2023 με τους βασικούς κατηγορούμενους να κρίνονται προφυλακιστέοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή