Το υπ. Υγείας ζητεί ενημέρωση για Εμπολα

Το υπ. Υγείας ζητεί ενημέρωση για Εμπολα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχείς πιέσεις προς τις μονάδες υγείας για την καλύτερη προετοιμασία τους στο ενδεχόμενο ενός ύποπτου κρούσματος του ιού Εμπολα ασκεί το υπουργείο Υγείας. Χθες η γ.γ. Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων να απαντήσουν για τον βαθμό ετοιμότητας των μονάδων τους. Μεταξύ άλλων, οι διοικητές καλούνται να ενημερώσουν το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας κατά πόσον έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση-εκπαίδευση του προσωπικού και εάν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) για τον εντοπισμό και την προσωρινή απομόνωση ενδεχόμενου ύποπτου κρούσματος.

Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη ζητεί ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό και εξοπλισμό και ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας των μονάδων. Οπως καταγγέλλει, το προσωπικό πολλών νοσοκομείων δεν έχει ενημερωθεί «παρά μόνον επιλεγμένες ομάδες και αυτές όχι επαρκώς», ο κατάλληλος εξοπλισμός υπάρχει μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία και στα περισσότερα δεν υπάρχει σοβαρή προετοιμασία ως προς τον καθορισμό χώρου «διαλογής» των ατόμων που εισέρχονται στα ΤΕΠ και προσωρινής απομόνωσης ασθενών. Επιπλέον, η ΕΙΝΑΠ στην επιστολή της τονίζει ότι για την ελαχιστοποίηση της διασποράς του Εμπολα πρέπει να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για τα ΤΕΠ και τις μονάδες του ΠΕΔΥ και να στελεχωθούν όλες οι ΜΕΘ.

Η γ.γ. του υπ. Υγείας κ. Παπανικολάου μιλώντας στην «Κ» απάντησε ότι οι Επιτροπές Λοιμώξεων των νοσοκομείων έχουν αναλάβει να κάνουν συστηματική ενημέρωση του προσωπικού για τον ιό, ενώ τα νοσοκομεία έχουν ήδη προμηθευτεί τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά για την προστασία του προσωπικού από τον ιό. Ως προς την προετοιμασία των ΤΕΠ για την πιο ασφαλή «υποδοχή» ενδεχόμενου ύποπτου κρούσματος Εμπολα, σαφή εικόνα αναμένεται να έχει το υπουργείο στο τέλος της εβδομάδας.

Επισκευών συνέχεια

Συνεχίζονται οι επισκευές στην ξεχωριστή πτέρυγα του νοσοκομείου «Σωτηρία», όπου θα λειτουργήσει ειδική μονάδα για τη νοσηλεία ασθενούς με σοβαρή λοίμωξη από τον ιό. Οι επισκευές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 20 ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι μονάδα για τη νοσηλεία ενδεχόμενου ύποπτου κρούσματος του ιού έχει τεθεί σε λειτουργία ήδη στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT