Δυναμικά στην ελληνική αγορά η ισπανική αεροπορική Volotea

Δυναμικά στην ελληνική αγορά η ισπανική αεροπορική Volotea

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμική είσοδο στην αεροπορική αγορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κάνει η ισπανική αεροπορική εταιρεία Volotea που εγκαινιάζει την επόμενη θερινή περίοδο πέντε πτήσεις μεταξύ των οποίων και μία στο εσωτερικό δίκτυο της χώρας.

Συγκεκριμένα από τις 29 Μαΐου 2015 μέχρι και τον Σεπτέμβριο, η Volotea θα εκτελεί 4 εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Σαντορίνης. Στις 3 Απριλίου ξεκινά τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βενετία, οι οποίες θα εκτελούνται έως και τον Οκτώβριο. Την 1η Ιουνίου ξεκινά δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς Μπάρι, οι οποίες θα πραγματοποιούνται έως και τον Σεπτέμβριο. Δύο εβδομαδιαίες συνδέσεις θα διατηρήσει η Volotea από τις 26 Ιουνίου έως και τον Σεπτέμβριο μεταξύ Αθήνας και Παλέρμο, ενώ στις 29 Μαΐου ξεκινά και τις πτήσεις της προς Πίζα/Τοσκάνη, έως τον Σεπτέμβριο.

Από τον Απρίλιο του 2012 που δραστηριοποιείται η εταιρεία στην Ελλάδα –αλλά όχι στην Αθήνα– έχει μεταφέρει περισσότερους από 190.000 επιβάτες πετώντας σε περισσότερα από 10 ελληνικά αεροδρόμια. Παράλληλα εκτός από τις νέες πτήσεις προς Αθήνα, η εταιρεία το 2015 θα δραστηριοποιηθεί για πρώτη φορά σε δύο ακόμη αεροδρόμια της χώρας, αυτό της Ζακύνθου και της Θεσσαλονίκης.

Στρατηγική αγορά

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερα στρατηγική αγορά για τη Volotea. Το 2015, η Ελλάδα αναμένεται να είναι η χώρα στην οποία θα σημειώσουμε την υψηλότερη ανάπτυξη, με αύξηση των πτήσεών μας κατά 60% περίπου σε σχέση με την περσινή χρονιά», δήλωσε χθες ο Κάρλος Μουνιόζ, επικεφαλής της Volotea. «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η άφιξη της Volotea στην Αθήνα την ερχόμενη θερινή περίοδο, με 5 δρομολόγια από το αεροδρόμιό μας. Η επιλογή αυτή διευρύνει τη συνδεσιμότητα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας με πτήσεις σε 4 ιταλικούς προορισμούς, ενώ η Volotea εντάσσει παράλληλα στο δίκτυό της και έναν εγχώριο προορισμό, τη Σαντορίνη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ Γιάννης Παράσχης.

Η Volotea συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, ο στόλος της αποτελείται από Boeing 717, με διαρρύθμιση 125 καθισμάτων οικονομικής θέσης. Η πρώτη της πτήση πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2012 από το αεροδρόμιο «Μάρκο Πόλο» της Βενετίας. Σήμερα εκτελεί 119 δρομολόγια σε 60 περιφερειακές πρωτεύουσες και πόλεις σε 8 χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Τσεχία, Κροατία και Ισραήλ) και στοχεύει να αυξήσει τα δρομολόγιά της σε 151 το 2015. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχει μεταφέρει σχεδόν 4 εκατ. επιβάτες στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT