Λαγκάρντ: Οι απειλές ήταν μέσω Διαδικτύου

Λαγκάρντ: Οι απειλές ήταν μέσω Διαδικτύου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικτυακές, μέσω Facebook, ήταν οι απειλές που δέχθηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όπως η ίδια υποστηρίζει σε απαντητική επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την περίφημη συνέντευξή της στους Financial Times, η οποία είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση καθώς υποστήριζε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής της όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, η κ. Λαγκάρντ διευκρίνισε ότι οι απειλές δεν ήταν αληθινές -διά ζώσηςαλλά μέσω Διαδικτύου…

Οι δηλώσεις της, πέραν του αντίκτυπου που προκλήθηκε στις αγορές, είχαν κινητοποιήσει τις ελληνικές δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος με επιστολή του ζήτησε διευκρινίσεις από τη διευθύντρια του ΔΝΤ αλλά και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Τελικώς, όπως προκύπτει από την απάντηση της κ. Λαγκάρντ, ο σάλος που προκλήθηκε ήταν αντιστρόφως ανάλογος της βαρύτητας των καταγγελιών της. «Οι απειλές για τις οποίες έκανα λόγο αναφέρονται σε διάφορα απειλητικά σχόλια που δημοσιεύονται εδώ και δύο χρόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», επισημαίνει στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι λόγω των απειλών αναγκάστηκε να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας της.

Στην επιστολή της, πάντως, η κ. Λαγκάρντ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης για το ενδιαφέρον του και την άμεση κινητοποίηση των δικαστικών αρχών, ενώ φέρεται να εκφράζει και την ικανοποίησή της για την πρόοδο της Ελλάδας και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή