Σήμερα κρίνεται η τύχη της αγωνιστικής

Σήμερα κρίνεται η τύχη της αγωνιστικής

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα θα αποφασιστεί η τύχη που θα έχει η 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα γίνονταν επαφές που δεν τελεσφόρησαν προκειμένου να σταλεί επιστολή στην ΕΠΟ που να ζητεί να μην ισχύσει η απόφαση περί αναβολής που έλαβε την περασμένη Παρασκευή.

Πάντως, η ΕΠΟ έστειλε στις Ενώσεις, ανάβοντάς τους πράσινο φως για τη διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο.

Από το βράδυ της περασμένης Τρίτης αλλά και χθες προκλήθηκαν αντιδράσεις λόγω του περιεχομένου του εγγράφου που έστειλε η ηγεσία της Σούπερ Λιγκ, ζητώντας να υπογραφεί από τις ΠΑΕ και το οποίο περιλάμβανε προτροπή προς τα ΜΜΕ προκειμένου «να μη δημοσιεύουν ρεπορτάζ που στοχοποιούν τους διαιτητές».

Ο Παναθηναϊκός με επιστολή που έστειλε στον συνεταιρισμό υποστηρίζει: «Το περιεχόμενο του προτεινόμενου κειμένου έρχεται να προστεθεί στους έντονους προβληματισμούς και την αμφισβήτηση –με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας- που έχουμε διατυπώσει τους τελευταίους μήνες από την έναρξη του φετινής αγωνιστικής περιόδου για τη νομιμότητα διαχείρισης σημαντικών ζητημάτων από τη διοργανώτρια του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και επιβεβαιώνει ότι ο Συνεταιρισμός υπακούει και ενεργεί υπό συγκεκριμένες εντολές.

Δεν θα ανεχθούμε μία νέα προσπάθεια χειραγώγησης του ιστορικότερου Συλλόγου, η οποία (προσπάθεια) απλώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των μελών που επιδιώκουν την ουσιαστική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκείνων που την επαγγέλλονται για λόγους σκοπιμότητας. Μετά ταύτα, θεωρούμε ότι έχει ακυρωθεί -με υπαιτιότητά σας- το κάλεσμα των προέδρων ΠΑΕ σε ουσιαστική συζήτηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αρνείται να προσφέρει οιοδήποτε αβάσιμο επιχείρημα συναίνεσης ή συνδιαλλαγής στον επιχειρούμενο οριστικό εξευτελισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Την επιστολή διαδέχθηκε η παραίτηση του προερχόμενου από τον Παναθηναϊκό, αντιπροέδρου του συνεταιρισμού, Στρ. Σωπήλη.

Στο περιεχόμενο του εγγράφου εναντιώθηκε και ο ΠΑΟΚ που ζήτησε από τη Λίγκα να βγει ανακοίνωση που να «ζητάει επίσημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα» και από την ΚΕΔ/ΕΠΟ «να είναι πιο αποτελεσματική στους ορισμούς, την αξιολόγηση, την επιβράβευση αλλά και την τιμωρία τους, ώστε οι λίγοι να μην αμαυρώνουν τον κλάδο και τις θυσίες των πολλών».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ξάνθη στην οποία αναφέρει ότι «θα εξετάσει την περίπτωση, αν δεν εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι και διατάξεις για όλες τις ομάδες ισοϋψώς, να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Πιθανόν έτσι, να διευκολύνει κάποιους, στο να συνεχίσουν να έχουν αυτό το ποδόσφαιρο που πιθανόν να τους αρέσει».

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, με δηλώσεις του υποστήριξε ότι αν όσα συμβαίνουν εδώ συνέβαιναν σε άλλη χώρα «την επόμενη μέρα θα είχαν παραιτηθεί όλοι. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να είναι υπόδικος με βαριές κατηγορίες. Τα υπόλοιπα μέλη δεν θα το ανέχονταν και θα ζητούσαν την παραίτησή του. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα λειτουργούμε διαφορετικά. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».

Ο ΠΣΑΤ, τέλος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ουδείς δικαιούται να καλεί σε αποχή από δημοσιεύματα, διότι μια τέτοια πράξη στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου και αποτελεί λογοκρισία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT