Θολό τοπίο στο ποδόσφαιρο

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θολό παραμένει το τοπίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο έπειτα από τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών που δημιούργησαν πολλά ανοιχτά μέτωπα εν όψει της «επόμενης μέρας».

Η ΕΠΟ καλείται να επανατοποθετηθεί στην απόφαση για διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων μέσω του μη ορισμού διαιτητών από την ΚΕΔ. Η απόφαση προήλθε ως αντίδραση στην επίθεση που δέχτηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρ. Ζωγράφος.

Η Σούπερ Λίγκα είναι σε φάση ανασυγκρότησης έπειτα από την κρίση που προήλθε στους κόλπους της και κορυφώθηκε με τις παραιτήσεις του προέδρου Τ. Αγραφιώτη και του αντιπροέδρου Στρ. Σωπήλη για διαφορετικούς λόγους.

Η κρίση στον συνεταιρισμό προέκυψε λόγω του περιεχομένου της επιστολής η οποία εστάλη προς υπογραφή στις ΠΑΕ και περιλάμβανε πρόταση για τη μη δημοσίευση ρεπορτάζ και κρίσεων που «στοχοποιούν τους διαιτητές».

Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες αρνήθηκαν να υπογράψουν. Οι «πράσινοι» έκαναν λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης και απέσυραν τον κ. Σωπήλη από την αντιπροεδρία. Ο ΠΑΟΚ αντιπρότεινε να ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην επείγουσα διερεύνηση όλων των υποθέσεων σχετικά με το ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη τόνισε ότι εξετάζει την αποχώρηση από το πρωτάθλημα αν η Σούπερ Λίγκα συνεχίζει να μην εφαρμόζει τους κανονισμούς. Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού υποστήριξε ότι σε άλλη χώρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ που είναι υπόδικος με βαριές κατηγορίες, θα είχε παραιτηθεί.

Η Σούπερ Λίγκα θα συνεδριάσει αύριο για να εκλέξει νέο προεδρείο και να συνεχίσει τη συζήτηση που άρχισε με αφορμή τις καταγγελίες που έκανε στο προηγούμενο Δ.Σ. ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Ηδη μεταξύ κάποιων ΠΑΕ προεξαρχόντων των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ γίνονται συζητήσεις ώστε να εκφραστεί ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην παρατεταμένη ανομία που επικρατεί αλλά και στην επιλεκτική ευαισθησία που επιδεικνύεται με αφορμή την επίθεση στον Ζωγράφο και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη σιωπή που επικράτησε σε άλλες επιθέσεις με θύματα ανθρώπους του ποδοσφαίρου και αθλητικούς συντάκτες.

Η επίθεση στον Χρ. Ζωγράφο προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά και τη μετωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη και τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδη.

Ο αθλητικός εισαγγελέας Κ. Σιμιτζόγλου διενεργεί προκαταρκτική έρευνα, πήρε ήδη καταθέσεις από τους κ. Μαρινάκη και Σαρρή, ενώ θα ακολουθήσουν οι κ. Ζωγράφος -ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων- και Μελισσανίδης.

Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Μελισσανίδης πέρασε στην αντεπίθεση. Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε παρομοίασε το ποδοσφαιρικό σύστημα ως «χούντα» και τόνισε: «Μια ωραία ιστορία είναι το θέμα του κ. Ζωγράφου. Δεν σηκώνει ποτέ τηλέφωνο από απόκρυψη. Εγώ τον πήρα δύο φορές τηλέφωνο, μία όταν ανέλαβε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία λέγοντας πως η ΑΕΚ δεν θέλει καμία βοήθεια και μου είπε να μείνω ήσυχος. Τη δεύτερη φορά μιλήσαμε όταν παίζαμε με τον Αχαρναϊκό. Τον πήρα από το προσωπικό μου τηλέφωνο, δεν το σήκωσε, τον ξαναπήρα και του είπα “βλέπω κάτι μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε χάρες. Πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου ο κ. Ζωγράφος να τηλεφωνεί στον κ. Μαρινάκη και σε χρόνο ρεκόρ να πηγαίνει στο νοσοκομείο κι εκείνος και ο κ. Σαρρής. Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Σαββίδη, σε μένα;».

Ο Ολυμπιακός απάντησε με ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι με τα όσα είπε ο Δ. Μελισσανίδης «διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων, αφού ομολόγησε ότι μίλησε με το θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο, όχι μόνο μια φορά αλλά επαναλαμβανόμενα και πριν από παιχνίδι της ομάδας του. Επίσης ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό ότι μιλάει πολύ συχνά και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή».

Μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων υπήρξε και η παραίτηση του Χιου Ντάλας από επικεφαλής της διαιτησίας σε Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή