«Ο Γ. Παπανδρέου αμφισβητεί το όνομα»

«Ο Γ. Παπανδρέου αμφισβητεί το όνομα»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως πρωτοβουλία εκτός καταστατικού πλαισίου, που θέτει εν αμφιβόλω το όνομα, τα σύμβολα αλλά και την πολιτική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, περιγράφουν από τη Χαρ. Τρικούπη την πρόταση του κ. Γ. Παπανδρέου. Με αυτόν τον τρόπο η Χαρ. Τρικούπη απαντάει στον πρώην πρωθυπουργό και σε όσους τον έχουν στηρίξει δημοσίως για τις προθέσεις του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη Δημοκρατική Παράταξη. Σε εκτενές άτυπο σχόλιο που συνέταξαν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, επισημαίνεται ότι η πρόταση του κ. Παπανδρέου ουσιαστικά κηρύσσει το ΠΑΣΟΚ «σε κατάσταση υπαρξιακής κρίσης, που μηδενίζει την εισφορά και τον ρόλο του στη σταθεροποίηση της χώρας και στην ασφαλή έξοδο από την κρίση». Τονίζουν, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί «συντεταγμένα» στη γραμμή των αποφάσεων που έλαβαν τα κομματικά όργανα.

Από τη Χαρ. Τρικούπη επαναλαμβάνουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα εξακολουθήσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενότητας του χώρου «σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να υπονομεύεται η υπόσταση, η αξιοπιστία και ο μάχιμος, κοινοβουλευτικά και πολιτικά, χαρακτήρας του κινήματος». Επί τούτου υπενθύμισαν τις συναντήσεις των προηγούμενων ημερών με τους κ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη, τονίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε και τους δύο άνδρες «σε βάθος για όλα». Και αφήνουν σαφείς αιχμές εναντίον του κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «οι ενωτικές πρωτοβουλίες χρειάζονται βέβαια και ειλικρινή ανταπόκριση για να αποδώσουν. Ολα και όλοι κρίνονται».

Από τη Χαρ. Τρικούπη υπογραμμίζεται, επίσης, ότι η «μεγάλη πλειοψηφία» των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ ανά τη χώρα (52 από τις 61) αποφάσισε στις συνεδριάσεις που πραγματοποίησαν έως σήμερα να υποστηρίξει ανοικτά τις αποφάσεις των οργάνων για διενέργεια του Προγραμματικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Παράταξης. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι η διαδικασία συγκρότησης των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή πρώην και νυν βουλευτών.

Ως απάντηση στο σχόλιο της Χαρ. Τρικούπη εκλαμβάνεται άρθρο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο κ. Θ. Μωραΐτης. Ο πρώην υφυπουργός μιλάει για «εκτός τόπου και χρόνου, δημόσιες ή “άτυπες” τοποθετήσεις» που συμβαίνουν «μπροστά στον άμεσο κίνδυνο εξαΰλωσης του ΠΑΣΟΚ» και τονίζει ότι στη Χαρ. Τρικούπη «μιλάνε όπως ακριβώς ο Καμμένος και η Ν.Δ. την περίοδο 2009-2012». Εμμεση πλην σαφή θέση υπέρ της Δημοκρατικής Παράταξης έλαβε και ο κ. Ι. Μανιάτης, τασσόμενος υπέρ της «διεύρυνσης» του χώρου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος σε ομιλία του στο Παλαιό Φάληρο, επισήμανε ότι «αποδιοργανώνοντας την κρίσιμη στιγμή το ΠΑΣΟΚ, αποσταθεροποιούμε τη χώρα». Την έμμεση πλην σαφή στήριξη στην πρόταση του κ. Παπανδρέου παρείχε χθες και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή