Επιστολή με καταγγελίες από ΠΑΟ προς την ΕΠΟ

Επιστολή με καταγγελίες από ΠΑΟ προς την ΕΠΟ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή προς το Δ.Σ. της ΕΠΟ και την ΚΕΔ με κοινοποίηση προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Ακριτίδη και τον αθλητικό εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου απέστειλε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Ιω. Αλαφούζος.

Ο κ. Αλαφούζος αναφέρεται στην πρόσφατη άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε 16 πρόσωπα, αρκετά εκ των οποίων είναι μέλη της ΕΠΟ, και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ομοσπονδίας Γ. Σαρρή, υποστηρίζει ότι με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι ανάμεσα στους διωκόμενους. Τονίζει ότι δεν έχει δείξει καμία ευθιξία και χαρακτηρίζει την προχθεσινή ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ εναντίον του ως «έμμεση». Αναφέρεται στις διαιτησίες των αγώνων Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Γιάννινα και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, που χαρακτηρίζει «ύποπτες», και στον διαιτητή του αγώνα Ξάνθη – Παναθηναϊκός, Μάνταλο, που «προτιμάται» από συγκεκριμένους παράγοντες, σύμφωνα με διαλόγους που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ. Επίσης γίνεται μνεία στην τιμωρία του διαιτητή του αγώνα Παναθηναϊκός – Πανθρακικός, που οφείλεται σε μεταστροφή της άποψης του παρατηρητή.

«Δυστυχώς, διαφαίνεται ότι συντρέχει περίπτωση να υπάρχουν πρόσωπα σε μία εγκληματική οργάνωση που δεν αρκούνται μόνο στο να δημιουργούνται συνθήκες, με τις οποίες ευνοείται σταθερά συγκεκριμένη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά θέλουν να τιμωρήσουν, να κάνουν επίδειξη δυνάμεως και να εκφοβίσουν εκείνους που επιδιώκουν την κάθαρση και τη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος με ίσους όρους ή όσους φέρουν εις πέρας αξιοπρεπώς το έργο τους», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και καταλήγει: «Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα ανεχθεί συμπεριφορές που θα υποδηλώνουν ότι ένα διεφθαρμένο σύστημα συνεχίζει να δρα, προκειμένου να καθορίζει τους νικητές και τους ηττημένους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT