Τα δεδομένα του τίτλου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός, εκμεταλλευόμενος τα συνεχή στραβοπατήματα του ΠΑΟΚ, πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μπαίνει στον δεύτερο γύρο, με δύο βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση και έξι από τον Παναθηναϊκό. Eνα προβάδισμα που δεν του εξασφαλίζει τον τίτλο, αλλά του δίνει έναν «αέρα», εν όψει του δύσκολου προγράμματος που έχει, αφού οι διώκτες του θα τον υποδεχθούν σε Τούμπα και Λεωφόρο.

Ετσι, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια, αναμένεται ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα, τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή των τριών ντέρμπι. Φυσικά δεν είναι σίγουρο πως μ’ αυτά τα παιχνίδια θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά πιθανότατα να υπάρξει μια πιο σαφής εικόνα.

Αφού με τη λήξη του πρώτου γύρου και οι τρεις δεν εμπνέουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη, πώς θα μπορέσουν να διατηρήσουν μία σταθερή απόδοση; Με πρώτο και καλύτερο τον ΠΑΟΚ, που είχε την ευκαιρία να αυξήσει, ακόμη και σε επτά τους βαθμούς από τον Ολυμπιακό, όμως όχι μόνο δεν μπόρεσε, αλλά παρουσίασε και σημάδια διάλυσης, όταν σε τρία ματς εκτός έδρας, Ξάνθη, Γιάννενα και Τρίπολη, δέχθηκε συνολικά δέκα γκολ!

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός, με τον… αέρα της αλλαγής του προπονητή, πέρασε άνετα από την Ξάνθη. Ομως αυτό δεν μπορεί να είναι προς το παρόν κριτήριο ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Αν μάλιστα ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αποφασίσει να ενισχύσει την άμυνά του, τότε σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα.

Ο τρίτος Παναθηναϊκός «ποντάρει» πολύ στην έδρα του. Ξέρει πως στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αν μπορέσει και τους νικήσει, θα μπει στην ευθεία, με πολλές πιθανότητες να κόψει πρώτος το νήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή