Μέτρα από το παρελθόν που δεν εξασφαλίζουν το μέλλον

Μέτρα από το παρελθόν που δεν εξασφαλίζουν το μέλλον

Είναι δύσκολο να γράψεις για την αγωνιστική πλευρά του ποδοσφαίρου, όταν εδώ και μέρες ζούμε ακόμη μία τραγική σκηνή από το θέατρο του παραλόγου.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι δύσκολο να γράψεις για την αγωνιστική πλευρά του ποδοσφαίρου, όταν εδώ και μέρες ζούμε ακόμη μία τραγική σκηνή από το θέατρο του παραλόγου. Με ένα παλικάρι να δίνει τη μάχη της ζωής του, η οποία –οι ευχές όλων είναι να την κερδίσει– δεν θα είναι όπως πριν.

Διότι αυτή η εκτός γηπέδων κατάσταση είναι πέρα από κάθε λογική. Την αποκαλούμενη «οπαδική βία», που έπαψε να είναι τέτοια και καμουφλάρει πολύ πιο επικίνδυνες παράνομες μορφές, προσπαθούν οι αρμόδιοι να την «πολεμήσουν» με μέτρα που ήδη υπάρχουν, αλλά αυτοί δεν τα εφάρμοζαν.

Η κυβέρνηση, πιεζόμενη από την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, αποφασίζει να βάλει σε ένα «καζάνι» τους πάντες. Αλήθεια, γιατί «κεκλεισμένων» μόνο στο ποδόσφαιρο; Αλλοι «οργανωμένοι» πάνε στο βόλεϊ, στο μπάσκετ, στο πόλο, ακόμη και στο… τάβλι; Και γιατί να κλείσουν τις εξέδρες, όταν τα «ραντεβού» κλείνονται εκτός γηπέδων;

Και γιατί μόνο ο Ολυμπιακός χωρίς κόσμο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι; Αν θεωρεί η πολιτεία πως αυτός είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος, τότε γιατί τιμώρησε και τις άλλες ομάδες; Και γιατί κρατούσαν στα συρτάρια τους 200 φακέλους ατόμων που έχουν συνδεθεί με την «οπαδική βία» και τους προσκόμισαν τώρα στην Εισαγγελία;

Οσο για κάποια «αφεντικά» των ΠΑΕ, εξακολουθούν να σκέπτονται, να μιλούν και να ενεργούν με γνώμονα τα όσα εξυπηρετούν αυτούς και τις ομάδες τους, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Τέλος, είναι σίγουρο πως όλη αυτή η κατάσταση «έκοψε» τον ρυθμό των ομάδων και έπαιξε τον δικό της αρνητικό ρόλο στο να αποκλειστούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή