Υπόθεση διαφθοράς συγκλονίζει την Κύπρο

Υπόθεση διαφθοράς συγκλονίζει την Κύπρο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοιότητες με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα το 2011 έχουν όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο με αφορμή τις καταγγελίες του διαιτητή Παναγή περί κυκλώματος επηρεασμού διαιτητών. Ηδη τα ΜΜΕ της Κύπρου αναπαράγουν δύο ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες πρωταγωνιστεί μέλος της επιτροπής διαιτησίας το 2011.

Η πρώτη συνομιλία αφορά τον αγώνα της Γ΄ κατηγορίας μεταξύ των ομάδων Κωνσταντίνου και Ευριπίδη Τραχωνίου με τον Φοίνικα Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς τη σεζόν 2010-11. Το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας ζητεί από τον βοηθό να καθορίσει το αποτέλεσμα υπέρ συγκεκριμένης ομάδας και χαρακτηρίζει «κουμμούναρους» τους αντιπάλους της ομάδας!

Στη δεύτερη συνομιλία το πρώην μέλος της επιτροπής διαιτησίας, επιχειρεί να επηρεάσει διαιτητή σε αγώνα νέων της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011. Μάλιστα ακούγεται να το επιπλήττει επειδή δεν ακολούθησε τις οδηγίες του να ευνοήσει συγκεκριμένη ομάδα.

«Εθέλαμε να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Αφού άμαν σας λαλώ μια κουβέντα σημαίνει έχω σας εξασφαλισμένους τζαι εν θα σας αφήκω εκτεθειμένους;» ακούγεται να λέει ο πρώην παράγοντας της διαιτησίας. Παράλληλα με τις αποκαλύψεις συνεχίζεται και το έργο των ανακριτικών αρχών το οποίο φτάνει μέχρι την ηγεσία της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κληθεί για να δώσει κατάθεση ο πρόεδρος Κ. Κουτσοκούμνης, ενώ ήδη κατέθεσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, Γ. Κούμας. Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση κρατούνται προσωρινά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Μιχάλης Αργυρού και το πρώην μέλος της επιτροπής διαιτησίας και πρώην βοηθός διαιτητή Μιχάλης Σπύρου

Εναντίον του Μ. Αργυρού, διερευνάται υπόθεση επηρεασμού διαιτητή Α΄ κατηγορίας σε μια περίπτωση, κατά την ποδοσφαιρική σεζόν 2011-12. Εναντίον του Μ. Σπύρου θα διερευνηθούν αδικήματα που αφορούν επηρεασμό διαιτητή, τουλάχιστον σε τέσσερις περιπτώσεις κατά την ποδοσφαιρική σεζόν 2010-2011 σε αγώνες της Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας.

Παρά το κύμα των αποκαλύψεων, των προσωρινών κρατήσεων και των ερευνών, η ηγεσία της ΚΟΠ κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα. Αλλη μια ομοιότητα με την Ελλάδα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT