Πράσινο φως στο ΤΑΙΠΕΔ για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΔΙΕ

Πράσινο φως στο ΤΑΙΠΕΔ για τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΔΙΕ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα. Το δικαστήριο έκρινε ότι η σύμβαση που συμφωνήθηκε μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ είναι σύννομη και πλέον μένει μόνον η έγκριση του σχεδίου σύμβασης από την ελληνική Βουλή. Πρόκειται, βεβαίως, για μια απόφαση που θα λάβει η νέα Βουλή και η οποία θα αποτελέσει πρόκριμα για το μέλλον αρκετών αποκρατικοποιήσεων που ήδη αναμένουν έγκριση από τη νέα Βουλή (Ελληνικό, 14 περιφερειακά αεροδρόμια κ.ά.). Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα αλλά και στελέχη του, μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει αντιρρήσεις για τη σχεδιαζόμενη αποκρατικοποίηση. Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή θα μεταβεί στον Οργανισμό Διεξαγωγής των Ιπποδρομιών Ελλάδος στο Μαρκόπουλο Αττικής ομάδα υποψηφίων βουλευτών του κόμματος προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσκεκλημένοι των εργαζομένων στον Ιππόδρομο. Οι τελευταίοι ανησυχούν για το μέλλον του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, καθώς το παράδειγμα της Κυπριακών Αερογραμμών, όπου πρόσφατα μπήκε λουκέτο, έχει «ηλεκτρίσει» την ατμόσφαιρα στις αποκρατικοποιούμενες επιχειρήσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από Ελλάδα και Κύπρο, για τις επιχειρήσεις που βαρύνονται με κρατικές ενισχύσεις, είτε την ιδιωτικοποίηση τους είτε την επιστροφή της ενίσχυσης. Ο ΟΔΙΕ έχει περιθώριο μέχρι τέλος Μαρτίου από την Ε.Ε. να αποκρατικοποιηθεί, προτού ζητηθεί η επιστροφή ενίσχυσης 200 εκατ. Το ποσό αυτό, φυσικά, δεν υπάρχει, γεγονός που θα οδηγήσει σε κλείσιμο τη σχετική επιχείρηση.

Στελέχη του ΟΔΙΕ αναφέρονται στο «ζεστό» ενδιαφέρον του ΟΠΑΠ, ο οποίος ας σημειωθεί έχει προσφέρει υψηλό τίμημα για την απόκτηση της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Ωστόσο, όπως πολύς κόσμος, εκφράζουν ανησυχίες για ένα ενδεχόμενο ατυχήματος που θα αφήσει εκτός εργασίας πάνω από 500 ελληνικές οικογένειες.

Στο μεταξύ, η μια καθυστέρηση διαδέχεται την άλλη στο πρόγραμμα των αποκρακτικοποιήσεων. Προχθές το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος αξιοποιήσεως της έκτασης στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Πριν από λίγες ημέρες μετέθεσε κατά περίπου δύο μήνες την υποβολή προσφορών για το ακίνητο του ΣΕΦ, και εκτιμάται ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και σε άλλες αποκρατικοποιήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή