Το μεγάλο κίνητρο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διαφορετικό τρόπο δείχνουν να αντιδρούν και να εκδηλώνονται οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Και υπάρχει η εξήγηση γι’ αυτό. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι πάλι πρωτοπόροι στη βαθμολογία, προέρχονταν από μία σπουδαία νίκη στην Ξάνθη και ήταν η «πρεμιέρα» του Βίκτορ Περέιρα στον πάγκο του φαληρικού γηπέδου, οι φίλοι τους έδειξαν αδιαφορία για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Μετά βίας οι εξέδρες ήταν μισοάδειες.

Η… καραμέλα της οικονομικής κρίσης έχει χάσει πλέον τη γεύση της. Πιστεύω πως η μη προσέλευση του κόσμου, οφείλεται, πρωτίστως, στην έλλειψη θεάματος και κατά δεύτερο λόγο, στη μη πραγματοποίηση μεταγραφών. Κάπου αισθάνεται ο οπαδός, πως υπάρχει «στάση εμπορίου», χωρίς τη δικαιολογία «μη ύπαρξης χρημάτων». Οι δικαιολογίες όπως «χόρτασε από τίτλους» ή «σιχάθηκε με τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο», δεν με βρίσκουν σύμφωνο.

Στον ΠΑΟΚ, το κάλεσμα διοίκησης – παικτών, για συσπείρωση, είχε αποτέλεσμα. Σχεδόν γεμάτη η Τούμπα, στο ματς με τον Πλατανιά. Κι ας εξακολουθεί η ομάδα του Αναστασιάδη να… αγκομαχεί να πάρει τη νίκη. Και αυτή δεν προσφέρει θέαμα. Πιθανόν και μεταγραφολογία, χωρίς την αντίστοιχη ενίσχυση του ρόστερ.

Ομως υπάρχει το τεράστιο κίνητρο, το όραμα και η δίψα του τίτλου. Ποτέ, τα τελευταία χρόνια ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης, με πολύ πιο ισχυρή ομάδα στο παρελθόν, δεν βρέθηκε να διεκδικεί με τόσες αξιώσεις το πρωτάθλημα. Κι αυτό, με την κατάλληλη επικοινωνιακή πολιτική, έχει ενθουσιάσει τον κόσμο του. Ακόμα και οι αποκλεισμοί από το Γιουρόπα Λιγκ και από το Κύπελλο, ξεχάστηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT