Χωρίς όπλα αστυνομικοί σε διαδηλώσεις και γήπεδα

Χωρίς όπλα αστυνομικοί σε διαδηλώσεις και γήπεδα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο οι αστυνομικοί στην επαφή τους με διαδηλωτές ή στο γήπεδο καλό είναι να μην έχουν πιστόλια». Αυτό διευκρίνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης σχετικά με το ζήτημα αφοπλισμού μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας. Απευθυνόμενος στην ηγεσία του σώματος, ο κ. Βούτσης δήλωσε κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης – παραλαβής ότι «τα τελευταία χρόνια στις διαδηλώσεις δημιουργήθηκε αίσθηση αυταρχικής παρουσίας και νοοτροπίας της Αστυνομίας» και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν διακατέχονται από ίχνος ρεβανσισμού και αντιδικίας. Προανήγγειλε ότι η νέα κυβέρνηση θα στηριχθεί «στην επετηρίδα, την ιεραρχία και την αξιοκρατική επιλογή κάθε προϊσταμένου».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι οι περισσότεροι στρατηγοί υπήρξαν μαθητές του και αστειευόμενος είπε ότι θυμάται τους βαθμούς του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη. Εθεσε στόχο την ισχυροποίηση των δεσμών της Αστυνομίας με τη Δημοκρατία, ενώ αναφέρθηκε στη συμβολική, όπως τη χαρακτήρισε, απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων από τον Αγνωστο Στρατιώτη. «Γιατί κάγκελα μπροστά στη Βουλή; Τι φοβόμαστε; Οτι ο λαός θα μπει μέσα στη Βουλή;».

Αιχμές από Κικίλια

Αιχμή για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα τρομοκρατίας άφησε ο απερχόμενος υπουργός Β. Κικίλιας. Αναφερόμενος στις συλλήψεις καταζητούμενων τρομοκρατών είπε ότι «δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια όλων των ξένων κυβερνήσεων, κυρίως όμως της ελληνικής κοινωνίας, αλλά δυστυχώς όχι της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης». Ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθυνόμενος στον κ. Βούτση: «Σας παραδίδω μια Αστυνομία κατασυκοφαντημένη και θεωρώ ότι είναι τώρα υποχρέωσή σας να της προσδώσετε το κύρος που της αρμόζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT