Αλλάζει το σύστημα σωφρονισμού

Αλλάζει το σύστημα σωφρονισμού

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των αδυνάτων προανήγγειλε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν ασκεί κριτική στο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο νέος υπουργός αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα και τις φυλακές. Υπενθυμίζεται ότι έχει ταχθεί γραπτώς -συνυπογράφοντας σχετική επιστολή με άλλους πανεπιστημιακούς- κατά της δημιουργίας των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη «με διαφορετικά χαρακτηριστικά» καθώς «πολύς κόσμος είναι σε δύσκολη θέση και υπάρχουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι». «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων. Εχει ως χαρακτηριστικό της την αυστηρότητα αλλά και την επιείκεια. Θα πρέπει να προστρέξουμε σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να μπορεί ο άνθρωπος να βρει το δίκιο του», είπε και διευκρίνισε: «Δεν το λέω ως κριτική, αλλά ως διαφωνία πολιτική».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής χωρίς να ξεχάσουμε τη σημασία του Συντάγματος και του κράτους δικαίου», ενώ επεσήμανε ότι «θα αρχίσουμε από εκείνες τις περιοχές που συναντάμε ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσχερέστερη κατάσταση, δηλ. π.χ. τους φυλακισμένους και ανήλικους».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, προέβη σε απολογισμό του έργου του, αφού πρώτα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία. Ο κ. Αθανασίου έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ελλείψεις προσωπικού στο υπουργείο και τη Δικαιοσύνη, ενώ τόνισε την ιδιαιτερότητα της οικονομικής συγκυρίας. «Η χώρα ήταν σχεδόν στο χείλος του γκρεμού, αλλά με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού καταφέραμε να τη διατηρήσουμε στην Ευρωζώνη», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή