Με κεκτημένη ταχύτητα ο Ολυμπιακός

Με κεκτημένη ταχύτητα ο Ολυμπιακός

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πεποίθηση ότι μπορεί να επιστρέψει νικητής από την Κωνσταντινούπολη, όπως έκανε πριν από δύο εβδομάδες, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται το βράδυ (21.45) στην έδρα της Εφές Αναντολού και θα βρεθεί απέναντι στον πρώην τεχνικό του, Ντούσαν Ιβκοβιτς, για την 5η αγωνιστική των «16» στην Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι», που βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, ταξίδεψαν με την απαραίτητη πληρότητα της αποστολής τους, καθώς ο μεν Ολιβερ Λαφαγιέτ επέστρεψε στη 12άδα, ύστερα από την απουσία του σε τρεις αγώνες, και ο δε Ντάνστον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, στο οποίο εισήλθε εκτάκτως προχθές το βράδυ λόγω στομαχικών διαταραχών.

«Εχουμε δείξει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τραυματισμούς και δυσκολίες. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να παίξουμε όπως θέλουμε να παίξουμε, δεν μας ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά το παιχνίδι βαθμολογικά. Δεν είναι παγίδα για εμάς η εικόνα που είχε η Εφές κόντρα στη Νίζνι, γιατί ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες και η δυναμική της», υπογράμμισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει και στον τρίτο, εκτός έδρας, αγώνα του στη φάση των «16», το επόμενο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, στο ΣΕΦ, την επόμενη Πέμπτη (κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια), θα είναι το ντέρμπι κορυφής και θα αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση του Ολυμπιακού να υποχρεώσει τους Μοσχοβίτες στην πρώτη τους ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα. Στον ίδιο όμιλο σήμερα θα παίξουν ΤΣΣΚΑ – Νίζνι (19.00, novasports 2, HD2) και Λαμποράλ – Αρμάνι (21.30, novasports 4), ενώ στον όμιλο του Παναθηναϊκού θα γίνει το παιχνίδι Μακάμπι – Ρεάλ (21.0, novasports 3).

• Σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας υποβλήθηκε εσπευσμένα, προχθές το βράδυ, ο Νίκος Παππάς και θα απουσιάσει για 15 ημέρες, περίπου, από τον Παναθηναϊκό, που προετοιμάζεται για τον αυριανό αγώνα του με την Γκαλατασαράι, στο ΟΑΚΑ. Ο Γιάνκοβιτς έχει πιθανότητες να αγωνιστεί και η συμμετοχή του θα κριθεί στη σημερινή προπόνηση.

• Η Χίμκι ήταν σαρωτική, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τις δυνάμεις να αντισταθεί και η ρωσική ομάδα νίκησε εύκολα με 102-68 στην 4η αγωνιστική των «32» του Γιούροκαπ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά δέχτηκε 51 πόντους στο α΄ ημίχρονο, ενώ η Χίμκι με κορυφαίο σκόρερ τον Κοπόνεν (21 π.) κυριάρχησε και στο δεύτερο 20άλεπτο. Ο ΠΑΟΚ (Λάνγκφορντ 17 π., Οντουμ 12 π.) παρέμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου και μόνο αν νικήσει τη Λιμόζ στη Θεσσαλονίκη (4/2) και την Καντού στην Ιταλία (11/2) θα προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή